2022/2023 . UEFA Ifjúsági Liga - 1. forduló

MTK U19 - FS JELGAVA U19

3
-
0
Gólszerzőink
Kovács, Merényi, Molnár
2022-09-14 16:00 Új Hidegkuti Nándor Stadion

1087 Budapest, Salgótarjáni u. 12-14.

Összeállítások

UEFA Ifjúsági Liga, 1. forduló, odavágó
Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest U19 - FS Jelgava U19 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Kovács Mátyás (45+1.), Merényi (57.), Molnár Á. (89.)

MTK Budapest U19: Csenterics - Varga D., Matviiv, Vidnyánszky, Kwadwo - Horváth A., Szőke - Merényi (Necula, 89.), Barkóczi (Szöllősi, 77.), Kovács Mátyás - Vasvári (Molnár Á., 61.)

FS Jelgava: Sturins - Laivins (Susts, 56.), Purs, Vejkrigers, Maslovs - Sitjakovs, Cesnieks - Klavins, Janovskis (Skadmanis, 90.), Peilans (Burkans, 75.) - Becers (Zusevics, 90.)

Harmadszor szerezte meg a jogot arra az MTK Budapest U19-es csapata, hogy az ifi BL-ben Magyarországot képviselje. Együttesünk a lett bajnok FS Jelgava ellen kezdte meg szereplését az UEFA Ifjúsági Ligában.

Horváth Dávid vezetőedző a Csenterics - Varga D., Matviiv, Vidnyánszky, Kwadwo - Horváth A., Szőke - Merényi, Barkóczi, Kovács Mátyás - Vasvári kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A találkozón magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de sokáig nem tudtunk nagyobb lehetőségeket kialakítani. A 9. percben Horváth Artúr távoli lövése suhant mellé, majd Kovács Mátyás próbálkozott kétszer is, de mindkétszer a jobb kapufa mellé lőtt.

A 21. percben büntetőhöz jutott csapatunk. Egy bal oldali beadást követően Vasvári fordult le védőjéről és kapuralövéssel kísérletezett. Sturins kapus védte, de Barkóczi érkezett és ismételt. Ezt egy védő blokkolta - kézzel. A tizenegyesnél a labda mögé Barkóczi állt és a jobb alsót vette célba, de a lett hálóőr ráérzett és kitolta.

Másodpercekkel később egy szögletet követően Vasvári emelkedett a legmagasabbra és az ötösről bólintott, de Sturins megint jó helyen volt. A folytatásban megint Kovács Mátyás próbálkozott több alkalommal a bal oldalról. Előbb Varga Dominik eltört lövését tette rá kapásból, majd Szőke kiugratása után bombázott 14 méterről, de a lett hálóőr mindkétszer résen volt. 

A 43. percben egy Csentericshez pattanó labdát kapusunk ballal rosszul talált el és éppen Becers-hez passzolt. A csatár meglepődött és nem tudta átvenni, lábáról pedig elég gyengén pattant ahhoz a játékszer, hogy Csenterics begyűjtse a gólvonal előtt.

Az ijedség után azonban mégis előnnyel vonulhattunk szünetre: Barkóczi ugratta ki a bal oldalt Kovács Mátyást, aki belépett a büntetőterületre és jobbal a bal alsóba lőtt (1-0).

Szünet után sem változott a játék képe és Kovács Mátyás is tovább sziporkázott. Az 53. percben Vasvárihoz tálalt balról, akinek lábáról lecsúszott a labda, így kapáslövése kevéssel mellékanyarodott. Másodpercekkel később ugyanez volt a játék, de Barkóczival, aki ballal, kapásból bombázott, ez viszont a kobb kapufa mellett zúgott el.

Az 57. percben aztán a második találatot is megszereztük. Varga Dominik felpasszát Barkóczi pörgette tovább Merényinek, aki pattanás után, jobbal, 13 méterről, erővel bombázott a kapuba (2-0).

Nem álltunk le: a 66. percben Merényi lőtt 18 méterről, középről, ballal, de Sturins fogta. Ezután Becers veszélyeztetett előbb lábbal, majd fejjel a túl oldalon, de egyik sem okozott nagyobb riadalmat. 

A hajrában aztán megszereztük a harmadik gólt is. Sturins röviden vágta ki a visszatett passzt, Horváth Artúr pedig 30 méterről azonnal a tizenhatosra belépő Kovács Mátyáshoz játszott. Szélsőnk középre passzolt, ahol Molnár Ádin átvette, megtolta, majd közelről, ballal a kapu közepébe lőtt (3-0).

A hosszabbításban az eredmény már nem változott, csapatunk 3-0-s előnyből várhatja az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójának lettországi visszavágóját!

Korábbi meccsek

Szponzorok