HÍREK

A KRC Genk és az Olympique Marseille ellen is pályára lépett U8-as csapatunk Belgiumban

2022-04-20

A KRC Genk és az Olympique Marseille ellen is pályára lépett U8-as csapatunk Belgiumban

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U9-es csapatunkhoz hasonlóan U8-as együttesünk is részt vett Belgiumban a 72 csapatot felvonultató Brussels Football European Cup elnevezésű tornán.

Együttesünk pénteken utazott a belga fővárosba, ahol a szombati játéknap előtt városnézés is belefért a programba.

A 12 darab hatos csoport közül Gelics Márton együttese a G-csoportba kapott besorolást, ahol a mieink sikerrel vették a KRC Genk, a Berchem Brussels FC, a KVC Westerlo, VV Tielt és az FC Ganshoren ellen mérkőzést is, így csoportelsőként zártak.

Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a D-csoportban második helyén végző Olympique Marseille következett, akik 3-2-re diadalmaskodni tudtak.

Csapatunk mellett a tornán még olyan nívós együttesek vettek részt, mint az 1. FC Köln, az Ajax Amsterdam, a Saint Etienne, az FC Barcelona, a Feyenoord, a Lille, a Luton Town, a Manchester City, a Paris Saint-Germain és az Anderlecht.

Gelics Márton vezetőedző így értékelte a viadalt: - A csoportmeccseken ellenfeleink fölé tudtunk emelkedni, nem csak eredményben, de játékban is. Első helyen jutottunk tovább, számunkra picit szerencsétlenül alakult a sorsolás, ugyanis egy erős csoport 2. helyezett csapata, a Marseille következett, akik ellen picit később ébredtünk fel és emiatt sajnos kiestünk. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy alkalmunk volt egy ilyen tornán részt venni a csapattal. Megtapasztalni azt, hogy milyen egy nemzetközi torna, ahol ilyen nagy nevű ellenfelek is szerepeltek. A mérkőzéseink során azt érzékeltük, hogy kevés csapat próbál meg annyira tudatosan focizni, mint ahogy mi szeretnénk. Leginkább egyéni kvalitásokban voltak különbségek. Reméljük, minél több ilyen tornán és mérkőzésen tudunk majd részt venni a jövőben is!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok