HÍREK

Prvi Koraci: Bronzéremmel tért haza U9-es csapatunk

2023-10-11

Prvi Koraci: Bronzéremmel tért haza U9-es csapatunk

Együttesünket csak az elődöntőben tudták megállítani.

Az aranyérmet szerző U12-es csapatunkhoz hasonlóan U9-es együttesünk is részt vett a horvátországi Split és környékén megrendezett Prvi Koraci Tournament elnevezésű, 24 együttest felvonultató viadalon.

Gárdánk az A-csoportba kapott besorolást, ahol három horvát együttes, a HNK Jadran KS (7-4), az NK Solin (5-1) és a HNK Orijent 1919 (14-0) ellen is győzött, így csoportelsőként jutott tovább.

A legjobb 16 között az NK Adriatic II ellen 5-1-re, míg a negyeddöntőben az NK Adriatic egyes számú csapata ellen 3-1-re győztek fiataljaink.

Az elődöntőben a Dinamo Zagreb mögött másodikként záró HNK Hajduk Split (0-7) megállította csapatunkat, a bronzmérkőzést viszont az NK Osijek ellen 4-1-re sikerült megnyerni, így együttesünk harmadikként zárta a rangos viadalt.

A bronzérem mellett klubunk adta a torna gólkirályát Erdélyi Erik személyében.

Csapatunk kerete a tornán: David Bilyda, Erdélyi Erik, Fövényi Pál, Gajda Dénes, Lengyel Nándor, Ma Yibo, Makkos Bence, Nagy Máté, Varga Vince, Vitányi Dávid.

Szilágyi Balázs vezetőedző így értékelte a viadalt: - Rendkívül hasznosnak értékelem a tornát, hiszen ismét tudtunk hét mérkőzést játszani 6+1-ben. Elsősorban a csapatnak szokatlan játékkörülményekhez kellett alkalmazkodnia, értem ezalatt, hogy a csapatok 90%-a rendkívül agresszív, számunkra kellemetlen stílusban játszott, emellett finoman fogalmazva sem a kombinatív játékra törekedtek. Legnagyobb kihívást az előre ívelt labdák okozták, és sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, amikor az ellenfél térfelén veszítettünk labdát, mert rögtön a hibánkat kihasználva indították az elől hagyott csatáraikat és sokszor egy az egyre kényszerültek a védőink. Igyekeztünk a kombinatív játékunkat érvényesíteni, meg kellett találnunk mindig a megoldást a betömörülő, felállt védelem ellen. Összességében ez sikerült is, bár többször próbálkozhattunk volna átlövésekkel, sokszor még az ellenfél bűntető területén is átadásokkal próbáltunk érvényesülni. Ami szintén javítandó terület, hogyan érkezzünk kapu elé, mert szélen többször meg tudtuk bontani az ellenfeleket, viszont a labda nélküli mozgásunk és a labda támadása nem volt helyén való. Az elődöntő a Hajduk Split ellen kicsit fájó pont, hiszen jól kezdtük a mérkőzést ki-ki mérkőzésnek indult. Sajnos mindkét félidőben volt egy öt perces rövidzárlat, ahol az ellenfél jó százalékban használta ki helyzeteit. A pontrúgásaiknál sem álltunk a helyzet magaslatán. Reálisan értékelve jelen pillanatban a Split előbb tart mint mi, de az eredmény túlzó két csapat közt. A bronzmeccsünk az NK Osijek ellen hasonlóan zajlott, mint az összes többi. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, de nehezen tudtunk betalálni, ők egy kósza labdából szépíteni tudtak és magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, a végén szépen csillogott a bronzérem is a 24 csapatos tornán. A csapat számára nagyszerű tapasztalat, Magyarországon nem találkozunk a Hajduk Splithez hasonló ellenfelekkel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok