HÍREK

VARTA Cup: Első helyen végzett U12-es csapatunk

2023-08-13

VARTA Cup: Első helyen végzett U12-es csapatunk

Együttesünk veretlenül lett tornagyőztes Ausztriában.

U12-es csapatunk a zsolnai Mintal Cup után ezúttal Ausztriába utazott nemzetközi tornára. Fiataljaink a Haag városában megrendezett, 12 csapatos VARTA Cup elnevezésű tornán vettek részt.

Együttesünk az 1. csoportba kapott besorolást, ahol az SK Rapid Wien U12 és a First Vienna FC 1894 U13 ellen is 1-0-ra győzött, majd két magabiztos siker jött a GAK 1902 Juniors U12 (5-0) és az Union Wolfsbach U13 (2-0) ellen.

A csoportkör utolsó fordulójában a Red Bull Salzburg U12 elleni 0-0 azt jelentette, hogy csapatunk kapott gól nélkül végzett a hatos élén.

A versenykiírás szerint a két csoport első két helyezettje az elődöntőbe került, ott pedig a másik csoportban második FC Susa Vienna U13 várt fiataljainkra.

A legjobb négy között gárdánk előbb büntetőkkel a fináléba jutott, ahol a csoportkörhöz hasonlóan ezúttal is egy góllal nyert a First Vienna FC 1894 U13 ellen (2-1), így aranyérmesként zárta a viadalt.

A tornán ellenfeleinken kívül részt vett még az FK Austria Wien, az FC Flyeralarm Admira Wacker, az SK Sturm Graz, a Wiener Sportclub és a rendező Union Haag is.

Tornagyőztes csapatunk kerete: Szentmihályi, Papp, Landler, Mészáros, Almásy, Mayer, Szabó, Kuttor, Kalocsai, Zacsovics, Bajzát, Kamber, Kassai, Németh.

Tóvaj Kristóf vezetőedző értékelése: - Érdekes lebonyolítású tornán vettünk részt: az elsőosztályú osztrák csapatok U12-es korosztállyal, az alacsonyabb osztályúak U13-as (és két fő U14-es!) játékosokkal indultak; így minden mérkőzés komoly kihívás volt az ellenfelek minősége és/vagy fizikális előnye miatt. Csapatunk szervezett védekezéssel és gyors átmenetekkel (7 meccs, 2 kapott gól), valamint sokszor látványos támadójátékkal örvendeztette meg az ezúttal is fantasztikus szurkolótáborát.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok