HÍREK

„Az elszántság és az akarat diadallal párosult"

2018-01-31

„Az elszántság és az akarat diadallal párosult"

Sátor Kupát nyert a 2011-es csapat.

2011
Malomsoki – Pozsonyi – Sajgál (Cser,Simon) összeállítású kerettel volt szerencsénk részt venni a soron következő 2018. évi Sátor kupán, Gödöllőn. Játékosságot, cseleket és gólokat kértünk a srácoktól, és ha lehet, akkor ezzel együtt győzelmeket. Az egész tornán igyekeztek ennek megfelelően játszani. Az öt csoportmeccset 28-4-es gólkülönbséggel zártuk, ez hűen tükrözi játékkedvünket és hozzáállásunkat. A legnehezebb ellenfelünk a csoportban a Csepel volt. Szoros, küzdelmes meccset vívtunk, sokáig kiélezett  állással, ám a végén a mi akaratunk érvényesült. Minden meccsen volt legalább egy gyerkőc, aki a hátán vitte  a többieket. A legtöbb meccsen Sajgál Peti, vagy Malomsoki Milán volt ez a játékosunk, ám a Csepel ellen Simon Peti vállalta a szerepet. Kiemelendő Pozsonyi Máté középső poszton nyújtott több, mint kiváló teljesítménye illetve Cser Noel végestelen végig tartó harci szelleme. 

A nyolc között is fölényes győzelmet arattunk. Lendületünk megmaradt a továbbiakban is, fantasztikus cselek, kapura törő labdavezetések kényeztették a nézőket. Játékunkkal, tudásunkkal, megoldásainkkal sokszor tapsot, ovációt érdemlően haladtunk a sorsolás rótta mezsgyén. Az elődöntőt párhuzamba állítva a döntővel, mindkét alkalommal kétgólos hátrányba kerültünk, ám az elszántság és az akarat, ma diadallal párosult. Ez a két tényező, amely az eredményt tekintve ellenfeleink főlé emelt minket, és nem engedte nekik elhinni, hogy ma jobbak lehetnek a mi srácainknál. Minden játékosunk hozzátett valamit az egyéniségéből, amely a korosztályban jellemző fölényüket tekintve, jósolható szép eredménnyel párosult. Összességében 45 rúgott és 9 kapott gólunk mutatja, hogy a járt út, továbbra is nagyon jó irányba vezet. 

Csoportmeccsek:
MTK  Budapest 2011 – Vác 6-1
Gsz.: Sajgál Péter(3),Malomsoki Milán, Simon Péter, Cser Noel
MTK Budapest 2011 – Ikarus 10-1
Gsz.: Malomsoki Milán (5), Sajgál Peti (3),Pozsonyi Máté, Cser Noel
MTK Budapest 2011 – Csepel 4-2
Gsz.: Simon Péter (3), Malomsoki Milán
MTK Budapest 2011 – BVSC 5-0
Gsz.: Malomsoki Milán (3), Cser Noel, Sajgál Péter
MTK Budapest 2011 – Fót 3-0
Gsz.: Sajgál Péter (3)

Negyeddöntő:
MTK Budapest 2011 – Videoton 8-1
Gsz.: Sajgál Péter (4), Malomsoki Milán (2), Cser Noel, Pozsonyi Máté

Elődöntő:
MTK Budapest 2011 – Eger 5-2
Gsz.: Malomsoki Milán (4), Sajgál Péter

Döntő: 
MTK Budapest 2011 – FTC 4-2
Gsz.: Malomsoki Milán (2), Sajgál Páter (2)

2010
Ötödik alkalommal vágott neki Gödöllőn, az ezúttal 17 csapatos Sátor Kupának az MTK Budapest 2010-es gárdűja, és még a mostani Mindenki Volt Kapus – Orji – Dénes, Molnár-Bencze – Lakakisz (Huszár, Sinka) alkotta alaposan felforgatott összeállítással is tartotta veretlenségét, azaz e helyszínen nem vesztett mérkőzést. Nem volt végig sétagalopp, ezúttal is volt felednivaló periódusunk, amikor két gólt is kaptunk, de a csoportkör után már kérdőjeleket sem hagytunk. A dicséret mégis inkább a kitartásért jár a gyerekeknek, hogy egy cserével is erőt mutattunk.

MTK Budapest 2010 – Ikarus BSE I. 8-0
Gsz.: Huszár Samu (2), Lakakisz Parisz (2), Orji Dávid (2), Molnár-Bencze Zsombor, Sinka Boldizsár
MTK Budapest 2010 – DHSE Olasz Focisuli 3-1
Gsz.: Lakakisz Parisz (2), Huszár Samu
MTK Budapest 2010 – Gödöllői SK I. 1-1
Gsz.: Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010 – Csepel FC SE 1-0
Gsz.: Dénes Zalán
MTK Budapest 2010 – Eger SE II. 3-0
Gsz.: Dénes Zalán, Molnár-Bencze Zsombor, Orji Dávid

negyeddöntő:
MTK Budapest 2010 – Gödöllői SK II. 5-0
Gsz.: Lakakisz Parisz (2), Dénes Zalán, Huszár Samu, Molnár-Bencze Zsombor

elődöntő: 
MTK Budapest 2010 – Pécsi MFC 3-0
Gsz.: Lakakisz Parisz (2), Orji Dávid

döntő:
MTK Budapest 2010 – DHSE Olasz Focisuli 1-0
Gsz.: Lakakisz Parisz

2009
Végig partiban voltunk ellenfelünkkel szemben, fegyelmezetten jó iramban küzdöttünk. Jó egyéni teljesítmények mellett, mint csapat is újra bizonyítottunk. Sajnos az utolsó két percben csökkent a koncentráció így három gól hátránnyal zártuk a mérkőzést.
 
Összeállítás: Saincaize Dániel – Märcz Dominik, Zsitnai Marcell – Turbucz Gábor, Doroszlay Botond, Görög Vincent – Érsek Patrik (Barkóczi Dominik)
 
MTK Budapest 2009 – Gödöllő 2008 6-9
Gsz.: Turbucz Gábor (4), Doroszlay Botond (2)

2008
Óriási közönségsikert aratott játékával a negyedik alkalommal Szekszárdon rendezett Horfer Serleg kupán az MTK 2008-as, Kis M., – Zubor – Adi, Konkoly, Varga M. – Varga Z., (Kis Zs.) összetételű együttesünk. Ebben a korosztályban a nem túl szerencsésnek mondható 5+1-es felállásban gyerkőceink, egy kivétellel (UTE) mindig megtalálták azt a játékformát, amivel térdre kényszerítettük éppen aktuális ellenfelünket. A ránk jellemző stílusjegyekkel – már a kapu előtti letámadás, a rengeteg párharc kikényszerítése, megnyerése, a kapura lövések száma, kijátszott sakk-matt szituációk – felborították javunkra a pálya egyensúlyát. A kapott egyetlen gól mindent elmond támadó-védekező taktikánkról. Az egész nap során nem győztük fogadni az elismerő szavakat, gratulációkat a város vezetőitől, a megyei LSZ vezetőitől, a városi képviselőtestület tagjaitól és persze az ellenfél edzőitől. A szervezőbizottság Varga Marcit választotta a torna legjobb játékosának. A két szívvel dolgozó Konkoly Patyi, a gólkirály címért járó serleget vehette át, míg Adi Bence – fergeteges játékával – a csapat legjobbjának kijáró kupát vihette haza. Fiúk, csodálatos volt látni benneteket!

Köszönet és elismerés Horváth Ferenc úrnak, a Horfer Serleg tulajdonosának, aki Magyarországon még nem tapasztalt, egyedülálló pazar díjazásban részesített valamennyi játékost, és velük együtt az edzőket is. Csak a legmagasabb szinten lehet beszélni róla. Csak bízhatunk, remélhetjük a folytatást is. 
 
MTK Budapest 2008 – Vasas Kubala Akadémia 4-1
Gsz.: Adi Bence (3), Varga Zoltán
MTK Budapest 2008 – Ujpesti TE 0-0
MTK Budapest 2008 – Ferencvárosi TC 3-0
Gsz.: Konkoly Patrik (2), Kis Zsombor 

Elődöntő:
MTK Budapest 2008 – Szekszárdi UFC 5-0
Gsz.: Konkoly Patrik (3), Adi Bence, Zubor Ádám 

Döntő:
MTK Budapest 2008 – Vasas Kubala Akadémia 6-0
Gsz.: Varga Márton (2), Zubor Ádám, Varga Zoltán, Adi Bence, Konkoly Patrik

2008
Gödöllőn vendégeskedett a Kis M – Fodor, Zubor – Adi, Konkoly, Varga M – Varga Z (Járvás, Orosz, Kis Zs) összeállítású csapatunk. A RUK-bajnokságban rendezett visszavágón sejthető volt, hogy nem fog megismétlődni az őszi nagykülönbségű győzelmünk. Az első félidő egyértelműen az ellenfelünkké volt, hiszen többet volt náluk a labda, de a kétgólos előnyüket még félidő előtt egalizáltuk. A második játékrészben sokkal agresszívabbá váltunk, kiegyenlítődött a labdabirtoklás és a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően megnyertük a mérkőzést.

MTK 2008 „A” – Gödöllői SK 2007 „A” 4-3
Gsz.: Varga Márton (2), Konkoly Patrik, Adi Bence

Rengeteg helyezkedési és technikai hibával focizott a Tamás – Kárász, Hajba – Császár, Molnár, Vancsura – Erdélyi (Farkas, Jakab) összeállítású csapatunk, ennek ellenére mégis gyönyörűen végigvitt akciógólokról, kemény párharcokról és elképesztően sok futásról marad emlékezetes a meccs, aminek lehetett volna simább is a vége.

MTK 2008 „B” – Gödöllő 2007 „B” 6-5
Gsz.:Császár Vince (2), Farkas Regő, Molnár István, Vancsura Vendel, Erdélyi Zsolt

2007
10-12 perces rövidzárlattól eltekintve meggyőző, időnként lehengerlő magabiztossággal futballozott Balogh – Simon, Ottucsák – Kugyela, Barkóczi (csereként: Galaschek, Porkoláb, Zsembery) összetételű csapatunk.
Aki csak az eredményeket nézi, azt gondolhatja, hogy kiruccantunk egyet focizgatni Pozsonyba, pedig jó erőkből álló (bár talán kicsit kevésbé összeszokott) városi válogatottakkal mérhettük össze tudásunkat. Az 5×2-es kapu és a hosszú játékidő segített a nagykülönbségű sikereknél. A másik magyar csapat, a Győri ETO, a 4. helyen végzett. Kugyela Zalán ma megállíthatatlan volt, és elhozta a gólkirályi címet, a szakmai zsűri pedig Simon Benedeket választotta a torna legjobbjának, de rajtuk kívül is akadtak még kiemelkedő teljesítmények.

csoport:
MTK Budapest 2007 – Brno 3-1
Gsz.: Galaschek Zoárd, Zsembery Áron, Barkóczi Barnabás
MTK Budapest 2007 – Bécs válogatott 5-4
Gsz.: Kugyela Zalán (3), Simon Benedek (2)
MTK Budapest 2007 – Pozsony válogatott “B” 14-1
Gsz.: K

ugyela Zalán (4), Zsembery Áron (3), Barkóczi Barnabás (3), Ottucsák György (2), Galaschek Zoárd, Simon Benedek

elődöntő:
MTK Budapest 2007 – Pozsony válogatott “A” 4-1
Gsz.:Kugyela Zalán (2), Zsembery Áron, Barkóczi Barnabás

döntő:
MTK Budapest 2007 – Bécs válogatott 14-4
Gsz.:Kugyela Zalán (3),  Barkóczi Barnabás (3), Ottucsák György (3), Galaschek Zoárd (2), Simon Benedek (2), Zsembery Áron

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok