Névadó

Futball akadémiánk névadója, Sándor Károly, az MTK történelmének egyik legkiválóbb játékosa és legnagyobb egyénisége volt.

Szegeden, a Móravárosi Kinizsiben kezdte pályafutását, majd 1947-ben lett az MTK játékosa. A népszerű játékos minden idők egyik legjobb jobbszélsőjének bizonyult, leginkább gyors felfutásairól és éles szögből elért góljairól maradt emlékezetes. 1947 és 1964 között 380 mérkőzésen 185 gólt szerzett, ami Hidegkuti Nándor után a második legtöbb klubunk történetében.

A Hungária körúton három bajnoki címet ünnepelhetett, 1955 és 1964 között összesen 39 nemzetközi kupamérkőzésen lépett pályára és ezeken 18-szor volt eredményes. Az MTK-val 1964-ben KEK-döntőt játszhatott, nyert Közép-európai Kupát, játszott az Európa-válogatottban, kétszer is szavazatokat kapott az Aranylabda-ankéton.

A magyar labdarúgó-válogatottban hetvenöt alkalommal szerepelt, huszonhétszer talált be az ellenfelek kapujába.

Visszavonulása után beválasztották az MTK elnökségébe és a Baráti kör is vezetőjének kérte fel. Fiatal tehetségek kutatásával segítette a klubot, hiszen mindig szívén viselte az utánpótlás sorsát.

2001 óta viseli akadémiánk az ő nevét. Amikor megtudta, hogy róla készülnek elnevezni az intézményt, szerényen ezt mondta: "Talán Nándi (Hidekuti Nándor) jobban megérdemelné". Megnyugtató választ kapott: "Nándi bácsiról a stadiont nevezzük el!" Erre áldását adta, és utána, a 2014-ben bekövetkezett haláláig szívén viselte az MTK fiataljainak pályafutását.

A jobbszélsőt szinte mindenki csak becenevén emlegette: Csikar. Ezt saját bevallása szerint onnan kapta, hogy nem volt olyan labda, amit ne próbált volna megszerezni, kicsikarni. Mások szerint viszont csapattársai labdakérései során kiabált Karcsi-Karcsi alakult Csikarrá.

Szobra a róla elnevezett akadémia előtt állít örök emléket klubunk legendájának. 2017. júniusában avatták fel a síremlékét a Farkasréti temetőben, melyet védetté nyilvánítottak.