Névadó

Futball akadémiánk névadója, Sándor Károly, az MTK történelmének egyik legkiválóbb játékosa és legnagyobb egyénisége volt.

Szegeden, a Móravárosi Kinizsiben kezdte pályafutását, majd 1945-ben lett az MTK játékosa. A népszerű játékos minden idők egyik legjobb jobbszélsőjének bizonyult, leginkább gyors felfutásairól és éles szögből elért góljairól maradt emlékezetes. 1947 és 1964 között háromszázhetvenkilenc mérkőzésen száznyolcvankét gólt szerzett.

A Hungária körúton három bajnoki címet, egy kupagyőzelmet ünnepelhetett, csapatával 1964-ben KEK-döntőt játszhatott. Kétszeres Közép-európai Kupa-győztes volt, játszott az Európa-válogatottban, kétszer is szavazatokat kapott az Aranylabda-ankéton.

A magyar labdarúgó-válogatottban hetvenöt alkalommal szerepelt, huszonhétszer talált be az ellenfelek kapujába.

Visszavonulása után beválasztották az MTK elnökségébe és a Baráti kör is vezetőjének kérte fel. Fiatal tehetségek kutatásával segítette a klubot, hiszen mindig szívén viselte az utánpótlás sorsát.

2001 óta viseli akadémiánk az ő nevét. Amikor megtudta, hogy róla készülnek elnevezni az intézményt, szerényen ezt mondta: "Talán Nándi (Hidekuti Nándor) jobban megérdemelné". Megnyugtató választ kapott: "Nándi bácsiról a stadiont nevezzük el!" Erre áldását adta, és utána, a 2014-ben bekövetkezett haláláig szívén viselte az MTK fiataljainak pályafutását.

A jobbszélsőt szinte mindenki csak becenevén emlegette: Csikar. Ezt saját bevallása szerint onnan kapta, hogy nem volt olyan labda, amit ne próbált volna megszerezni, kicsikarni. Mások szerint viszont csapattársai labdakérései során kiabált Karcsi-Karcsi alakult Csikarrá.

Szobra az Új Hidegkuti Nándor Stadion előtt állít örök emléket klubunk legendájának. 2017. júniusában avatták fel a síremlékét a Farkasréti temetőben, melyet védetté nyilvánítottak.