Létesítményeink

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia otthona a Salgótarjáni u. 3. szám alatt, a józsefvárosi pályaudvar hosszabb ideje kihasználatlan egykori helyén, az Új Hidegkuti Nándor Stadion közelében található.

A modern létesítményt 2023. május 30-án adták át hivatalosan.

Az új akadémián hat darab nagyméretű (105x68 méteres) és egy kisméretű (40x20 m-es) futballpálya, továbbá egy műfüves gyakorlópálya rúgófallal és egy erőnléti domb áll a futballszakma rendelkezésére a világításnak köszönhetően a nap bármely szakában. A hat nagypálya közül kettő műfüves, négy élőfüves borítású. Ez utóbbiak közül az egyik egy 300 fős lelátóval kiegészülve NB III-as minősítésű mérkőzések lejátszására is alkalmas.

Az edzésfelületeken kívül a létesítmény része az akadémiaépület is melyben öltözők, ezek kiszolgálóhelyiségei, irodák, közösségi terek, tárgyalók, étterem illetve konditerem, rehabterem és kezelőhelyiségek kerültek kialakításra.

Az új központ biztosítja az infrastruktúrási hátteret, hogy klubunk mindenkori növendékei nagyszerű sportemberekké és profi játékosokká válhassanak - csakúgy, mint a nagy elődök, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia később a válogatottban is bemutatkozó több mint kéttucat futballistája.

Az SKLA-t Magyarország első labdarúgó akadémiájaként 2001-ben alapította Várszegi Gábor, az MTK Budapest akkori tulajdonosa a Budapesttől és a Balatontól egyaránt 50 km-re fekvő Agárdon. Az impozáns környezet közel 20 éven át volt a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia központja, nagyban hozzájárulva ezzel a sikeres és úttörő munkához. 2019-ben új korszak kezdődött, hiszen az akadémia Budapestre költözött, ahol az új központ elkészültéig a felújított Lantos Mihály Sportközpontban készülhettek együtteseink.