Létesítményeink

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia a Budapesttől és a Balatontól egyaránt 50 km-re fekvő Agárdon kezdte meg működését, és az impozáns környezet közel 20 éven át volt létesítményünk központja, nagyban hozzájárulva ezzel a sikeres és úttörő munkához.

2019 szeptemberében új korszak kezdődött, hiszen Budapestre költöztünk.
A fiatalok a következő időszakban  – az új akadémiánk elkészültéig – a teljesen megújult Lantos Mihály Sportközpontban dolgoztak, ahol három füves és egy műfüves pálya állt tehetségeink rendelkezésére.

2022 februárjában az egykori józsefvárosi pályaudvar helyén hosszabb ideje kihasználatlanul álló területen megkezdődtek meg a munkálatok és néhány hónapot követően már igazán látványos szakaszához érkezett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új köpontjának építkezése. 2023 telén utánpótlás-csapataink már edzéseket tartottak az új pályákon, az épülettel együtt a végső átadásra pedig 2023 április végén került sor.

Új utánpótlás-központunk területén összesen hat darab nagyméretű labdarúgópálya épült, ebből egy NB III-as minősítésű, további három élőfüves, kettő pedig műfüves borítású, valamint egy palánkos kispálya is kialakításra került.

Az ehhez kapcsolódó főépületben öltözők, masszőr- és doppingellenőrző-helyiség, konyha és étkező, irodák, sajtószoba, videóelemző helyiség, korszerű konditerem és pihenők kaptak helyet. A további szabadtéri fejlesztések részeként aszfaltburkolatú magánút épült térkőburkolatú parkolóhelyekkel, két darab elektromos autótöltő állomással es kerékpártárolóval. A beruházás keretében kiépült a teljes terület közvilágítása és jelentős növénytelepítésre kerül sor.

Az új utánpótlás központ elkészülte biztosítja, hogy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendékei mindig a klub székhelyéhez és az Új Hidegkuti Nándor Stadionhoz közel, kiemelkedő körülmények között készülhessenek, így nagyszerű sportemberekké és profi játékossá váljanak, hogy ezzel is az MTK Budapest és a teljes magyar futball további előrelépését szolgálják.