HÍREK

Aranyéremmel tért haza U9-es gárdánk Szarajevóból

2024-06-05

Aranyéremmel tért haza U9-es gárdánk Szarajevóból

Veretlenül zárt az első helyen csapatunk.

U9-es együttesünk a 24 gárdát felvonultató Trofej Istočno elnevezésű viadalon vett részt a bosznia-hercegovinai Szarajevóban.

Csapatunk hat darab négyes csoport közül az F-jelűbe került, a kvartettet pedig az élen zárta, miután az NK Romari Vitez ellen 9-0-ra, az FK Stari Aerodrom ellen 5-0-ra, míg az FK Rudar Breza ellen 6-0-ra győzött.

A nyolcaddöntőben a D-csoportot a második helyen záró FK Olimp Pale ellen 6-0-ra diadalmaskodott együttesünk, míg a negyeddöntőben az FK Vojvodina sem jelentett akadályt (6-1).

A legjobb négy között FK Tempo Ilijaš ellen 7-1-es sikert arattak a fiúk. A döntő szoros mérkőzést hozott, de 2-2 után büntetőkkel végül sikerült győzni FK Stari Aerodrom ellen, így megszerezni az aranyérmet.

Szilágyi Balázs vezetőedző értékelése: - A torna célja az volt, hogy új környezetet, futballkultúrát ismerjünk meg bosnyák, szerb, macedón és montenegrói csapatok ellen. Összességében elégedettek lehetünk, mert az összecsapások nagy részén sikerült a saját stílusunkat képviselni, mondhatni a mérkőzések többségén mi birtokoltuk a labdát és alakítottunk ki helyzeteket. Az ellenfelek inkább párharcokat keresték, valamint kevés rizikót vállalva hosszú előre rúgott labdákkal igyekeztek sikeresek lenni. A döntő egy kicsit kaotikusra sikerült, hiszen kétszer is vezetést szereztünk, de mindkétszer rögtön válaszolt a riválisunk, emiatt egy kicsit kapkodóbb lett a játékunk. A végén büntetőkkel sikerült a tornát megnyerni.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok