HÍREK

Az élet nem állt meg

2016-05-04

Az élet nem állt meg

Az OTP Bank Liga küzdelmei befejeződtek, az MTK Budapest a bajnokság negyedik helyén zárt, játékosaink jól megérdemelt szabadságukat töltik, de a többi csapatunk még korántsem pihen. Nekik még javában zajlanak a bajnoki küzdelmek.

Az MTK Budapest II. együttese, az NB III. nyugati csoportjában szenzációsan kezdte a tavaszt. Tíz mérkőzésen is veretlen maradt a Pölöskei-legénység, viszont az öt győzelem és az öt döntetlen után, az utolsó két találkozón megtorpantak, előbb a 28. fordulóban, hazai pályán a Dorog, majd a egy hétre rá, idegenben a Csorna is legyőzte a kék-fehér alakulatot. Öt forduló van hátra a bajnokságból, de csak négyszer lépnek pályára srácaink, mert az utolsó, 34. játéknapon szabadnaposak. Addig – sorrendben – a Tatabánya, a Csepel, a Mosonmagyaróvár, valamint a Balatonfüred lesz az ellenfél.

Nézzünk rá utánpótláscsapatainkra is! Mind az öt korosztályos együttesünknek még javában zajlik a küzdelemsorozatuk. Kezdjük a legidősebbekkel!

Az MTK Budapest U19-es gárdája, a korosztályos bajnokság felsőházának 10. fordulóját játszotta a hétvégén, de a kék-fehérek neve mellett csak nyolc találkozó szerepel. A teljes ötödik játéknapot elhalasztották, míg a kilencedikből, a Puskás Akadémia FC elleni összecsapásunkat május közepén játsszuk le. Eddig felemás a szereplés. Nyolc összecsapás után, tizenkilenc pontot szereztek, de csak tizenöt szerepel a nevük mellett, mert négy büntetőponttal sújtották a kék-fehéreket, egyik futballistánk jogosulatlan szerepeltetése miatt. Ezzel a harmadik helyen áll csapatunk, még hat találkozó áll rendelkezésükre az előrelépéshez. Fontos a jó szereplés, mert a korosztály győztese indulhat az Ifjúsági Bajnokok Ligája, 2016/17-es kiírásában.

A két évvel fiatalabbak, az MTK Budapest U17-es együttese is a bajnokság felsőházának tizenegyedik fordulójában lép pályára a hétvégén. Mivel ebben a korosztályban is később pótolják az ötödik fordulót, így a tízedik játéknap után, kilenc mérkőzés szerepel csapatunk neve mellett. Ezeken szédületes teljesítményt nyújtottak. Hét győzelem, és két döntetlen a mérleg, a vereséget még hírből sem ismerik. Öt mérkőzés van még csapatunk előtt, ha ezt a teljesítményt hozzák a következő találkozókon is, akkor nagy ünneplés lesz június elején, de erről majd pár hét múlva.

Lássuk, az MTK Budapest U16-os gárdája hogyan muzsikált eddig! Hasonló okok miatt, mint egy évvel idősebb társaik, a felsőházi rájátszásban, tíz fordulót követően, kilenc összecsapás után, tizennyolc ponttal – egy ponttal lemaradva az éllovas Ferencvárosi TC mögött – a második helyen állnak. Fiaink neve mellett mindössze egy vereség szerepel, a nyolcadik játéknapon, Szombathelyen, az Illés Akadémia bizonyult jobbnak srácainknál.  Öt mérkőzés áll még előttünk, hihetetlen izgalmas végjátékra lehet számítani. A mieink mellett, a Ferencvárosi TC, a Budapest Honvéd-MFA, valamint a Vasas Kubala Akadémia esélyes a dobogóra.

Térjünk rá két legfiatalabb csapatunkra, a tizenöt és a tizennégy évesekre! Ők a korosztályos alapbajnokságukban bizonyíthatnak, náluk nincs rájátszás. Az MTK Budapest U15-ös együttese, a huszonötödik fordulót követően, 13-4-8-as győzelem-döntetlen-vereség mutatóval, és a megszerzett negyvenhárom ponttal, a középmezőnyben, a hetedik helyen áll. Öt találkozó van még hátra a bajnokságból, nagy hajrával, és kis szerencsével akár a jelenleg negyedik Ferencvárosi TC közelébe is felérhetnek, az ötödik helyet feltétlenül meg kell célozni.

Végül, de semmiképpen sem utolsó sorban, áttekintésünket zárjuk az MTK Budapest U14-es együttesével. Tizennégy éveseink, szintén a korosztályos bajnokságuk huszonötödik fordulóján vannak túl, és hatalmas, öldöklő harcot vívnak az első helyért a Puskás Akadémia FC korosztályos együttese ellen. A vesztett pontokat tekintve három egység előnyben vagyunk ellenfelünkkel szemben. Öt fordulón szerepelnek még a csapatok, megjósolhatatlan a végső győztes kiléte, valószínűleg az utolsó fordulóban dől csak el a bajnoki cím sorsa.

Hajrá srácok, mindent bele! 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok