HÍREK

Az Olympique Lyon, a PSG és a Feyenoord ellen is pályára lépett U8-as csapatunk Belgiumban

2024-04-02

Az Olympique Lyon, a PSG és a Feyenoord ellen is pályára lépett U8-as csapatunk Belgiumban

Együttesünk remekül szerepelt a rangos nemzetközi tornán.

U8-as csapatunk a húsvéti hétvégén a belgiumi Brüsszelbe utazott, ahol részt vett a 80 együttest felvonultató Salvatore Brussels Football European Cup elnevezésű nemzetközi tornán.

Fiataljaink a csoportkörben az F-jelű ötösbe kaptak besorolást, ahol mind a négy mérkőzésüket megnyerték, sorrendben a Lierse SK (4-1), az Olympique Lyon (6-3), a Marignane Gignac Cote Bleue (5-2) és a Fitstarz Jo8 (4-2) ellen.

Csapatunk így a legjobb 32 között folytathatta, ahol a Feyenoord elleni találkozón a holland gárdának jött ki jobban a lépés (1-5). 

A viadal viszont itt még nem ért véget, következett a Bajnokok Ligája-ág, ahol a Sparta Praha (10-4), a PSG (3-2), az RC Lens (3-1) és a Club Nxt (2-4) voltak az ellenfelek. A három győzelem és egy vereség azt jelentette, hogy együttesünk a 18. helyen zárta a rangos viadalt.

A tornát az RSC Anderlecht nyerte, a dobogóra még az OGC Nice és a Sevilla FC állhatott fel.

Schrötter László vezetőedző így értékelte a viadalt: - A lehetséges legtöbb mérkőzéssel a lábunkban térhettünk haza a brüsszeli tornáról. Több európai élcsapat ellen is sikerült eredményesnek lenni, illetve más kultúrák fociját megismerni. Rengeteg impulzus és nagy nyomás mellett igazi érzelmek viharában vitézkedhettek a srácok. A torna sajátos, tőlünk szokatlan lebonyolításban zajlott, ennek ellenére végig a saját játékunkat próbáltuk megmutatni, milyen is az az MTK-stílus. A hétvége apropójához hozzátartozik, hogy a torna előtti este sikerült egy edzőmérkőzés keretén belül az Anderlecht korosztályos csapata ellen játszanunk, akik másnap igen meggyőző teljesítménnyel megnyerték a tornát.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-01 13:00 Békéscsaba Utánpótlás Központ

Békéscsaba 1912 Előre SE

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok