HÍREK

Csehországi emléktornán vett részt U13-as csapatunk

2023-08-09

Csehországi emléktornán vett részt U13-as csapatunk

Együttesünk cseh és szlovák gárdák mellett egy magyar csapattal is találkozott.

Péntektől vasárnapig a csehországi Modřice városában vett részt a Memorial Josef Šurala tornán U13-as csapatunk.

A viadallal Josef Šural emléke előtt tisztelegtek a szervezők. A Brno, a Liberec, a Sparta Praha és a török Alanyaspor támadója mindössze 28 évesen hunyt el autóbalesetben 2019-ben. A futballista 20 alkalommal szerepelt a cseh válogatottban, a nemzeti együttessel részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon.

Fiataljaink a pénteki első csoportkört veretlenül zárták, az 1 FC. Tatran Prešov ellen 1-0-ra, az MŠK Žilina ellen 2-1-re, míg az SK Slavia Praha ellen 2-0-ra győztek.

A szombati második csoportkörben az AS Trenčín elleni összecsapás nem hozott gólt (0-0), majd egy tartományi válogatott, a Výběr JmKFS és az FC Baník Ostrava ellen is 3-0-ra győztek fiataljaink.

A vasárnapi negyeddöntőben az Illés Akadémia-Haladás következett, akiket sikerült megverni (2-0), így bejutottunk a legjobb négy közé.

Az elődöntőben az MŠK Žilina jobbnak bizonyult (0-2), a bronzmeccsen pedig 0-0 után büntetőkkel nyert az SK Slavia Praha, így negyedik helyen zártunk.

A 16 csapatos torna az AC Sparta Praha sikerével ért véget, együttesükből Jónás Attila különdíjban részesült, további két futballistával együtt ő lett a viadal legjobb játékosa.

Csapatunk kerete: Biró Ádám, Biró Máté, Bomlász Benjamin, Gál Alexander, Jónás Attila, Malomsoki Milán, Masszi Viktor, Mohl Patrik, Mohos Mátyás, Németh Milán, Pataky Csongor, Sipos Márk, Speier Kenéz, Szabó Barna, Vörös Domonkos.

Horváth Péter vezetőedző értékelése: - Az első nemzetközi tornarészvételünk a fejlődés szempontjából nagyon jól sikerült. Minőségi futballt bemutató csapatok ellen tudtuk felmérni aktuális tudásunkat nagypályás körülmények között. A torna lebonyolítása számunkra kissé kedvezőtlenül alakult, mivel a második és harmadik helyezettet is sikerült egyszer eredményben felülmúlnunk a csoportmérkőzések során. Az első három mérkőzés után újra beosztásra kerültünk egy négyes csoportba, másnap újra három mérkőzéssel, így kialakult a tizenhat csapat sorrendje a gyűjtött pontok alapján. Másodikok lettünk ebben a besorolásban és a legjobb nyolc között tudhattuk magunkat. Az Illés Akadémia ellen sikerült eredményben felülmúlni ellenfelünket, így már a legjobb négyben voltunk, és ismét összekerültünk a Zsolnával, ahol az első percekben egy erősen vitatható szituációsorozat után büntetőhöz jutott ellenfelünk, és onnantól mi már csak szaladtunk az eredmény után, és a játékunk sajnos elmaradt a várttól. Miután a Zsolna továbbment ellenünk, a harmadik helyért egy szintén korábbi ellenféllel találtuk szembe magunkat (SK Slavia Praha), az igazságos döntetlen után büntetőpárbajban alulmaradtunk. A folyamatos esőzés miatt a füves pálya a második napra sártengerré változott, így a csapatoknak plusz nehézséget okozott ez a tényező, és sokszor előfordult, hogy a játék teljesen elmaradt a várttól. Büszkék vagyunk a fiúkra, mert csapatként tudtak működni a pályán és azon kívül is, kombinatív megoldásokban nem szenvedtünk hiányt, gyönyörű összjátékokat produkáltunk helyenként. A célkitűzésünk alapján a csapatrészek összehangolásának folyamatát sokat tudtuk gyakorolni, emellett remek egyéni villanások is színesítették a játékunkat, minden játékos megpróbálta kihozni magából a maximumot - így a hozzáállással maximálisan elégedettek vagyunk. A helyezésünket illetően maradt bennünk hiányérzet, de tapasztaltabbak lettünk és sokat tanultunk belőle. Gratulálunk a srácoknak, szép eredményt értek el egy nehéz mezőnyben, a kilátogató szülőknek is külön köszönet a remek szurkolásért.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-01 16:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK U12

VS

FERENCVÁROSI TC U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok