HÍREK

Csenterics Adrián: "Somodi Bence az első perctől kezdve felkarolt"

2022-06-06

Csenterics Adrián: "Somodi Bence az első perctől kezdve felkarolt"

Első csapatunk keretéhez tartozó U19-es kapusunk értékelte a mögöttünk álló idényt.

Több U19-es játékosunkhoz hasonlóan Csenterics Adrián is változatos idényen van túl, hiszen három különböző együttesnél is számításba vették. Fiatal hálóőrünk értékelte a 2021-22-es szezont.

Az U19-es bajnokságban már az előző évadban is bemutatkozhattál, a mögöttünk hagyott idényben pedig abszolút első számú kapusként számoltak veled, ráadásul már a felnőttek között, az NB III-ban is debütáltál. Mi az összképed az elmúlt 11 hónapról?

Egyértelműen pozitív, hiszen hatalmasat léptem előre minden téren. Játszottam az NB III-as felnőtt csapatban, kerettag voltam az élvonalbeli együttesnél, illetve jó érzés volt sikereket elérni az U19-es pontvadászatban és az UEFA Ifjúsági Ligában is.

A legidősebb utánpótlás-korosztályban ráadásul aranyérmet szerzett az MTK Budapest, amiben kulcsszerepet játszottál.

Teljes értékű kerettagként ez karrierem első bajnoki címe, különleges érzés. Kifejezetten örültem, hogy sok mérkőzéssel tudtam hozzájárulni az elsőséghez. Az út, amin szeptemberben elindultunk, kisebb döccenőkkel tarkított volt, de összességében rendkívül eredményes és ez a lényeg.

18-szor ültél a kispadon az OTP Bank Ligában. Milyen volt belecsöppenni ebbe a miliőbe, segíthet a későbbiek során ez a tapasztalat?

Tétmérkőzésen ugyan nem játszottam az NB I-ben, de a pályán kívülről is nagyon büszke vagyok a kerettagságra. Úgy érzem, rengeteget tanultam, láttam, hogyan reagálnak a társak különböző szituációkra, mindemellett pedig fizikálisan, technikailag és mentálisan is sokat jelentett, hogy a felnőttekkel készültem. Hamar befogadtak a csapatba.

Milyen visszajelzéseket kaptál a szakmai stábtól, mi az, amiben a leginkább előreléptél?

Több stábbal is együtt dolgoztam és azt hallottam, jó véleménnyel vannak rólam, ami sokat jelent számomra. A lábbal való játékban, védési képességben, a beadásokra való érkezésben és kiállásban is előre tudtam lépni, ráadásul úgy vélem, gyorsabban, mint eddig bármelyik szezonomban.

Kik segítették a leginkább a pályafutásod, amióta 2018-ban az MTK-hoz kerültél?

Akár az összes edzőt megemlíthetném, akivel együtt dolgoztam, hiszen mindenki maximálisan pozitívan viszonyult hozzám. Az U15-nél Fülöp Lajos kvázi elindította a karrieremet, a kapusedzők közül pedig Farkas Balázzsal két és fél évig volt remek munkakapcsolatunk. Az NB I-es keretnél Somodi Bence az első perctől kezdve felkarolt és segítette az utamat, míg a légiósok közül Slobodan Rajkovic volt az, akivel sokat beszélgettünk. Ahogy mondtam, hosszú a lista, hiszen négy év alatt sok játékostársam és edzőm is volt, akik mind nyitottan álltak hozzám.

Hosszú idény áll mögötted, hogyan alakul a pihenésed és mikor kezdődik a felkészülés a 2022-23-as szezonra?

Intenzív időszakon vagyok túl, főleg, ha beleszámítjuk, hogy tavaly nyáron három nap szünetnél több pihenőm nem volt. Éppen ezért most már jó ideje úgymond a nyári szünetemet töltöm, az elmúlt hetekben már csak a meccsekre kellett jönnöm. A családdal és a barátokkal töltöttem a legtöbb időt, kikapcsolódtam, de természetesen figyeltem, hogy fizikálisan ne legyen probléma az alapozáskor. Lassacskán elkezdem majd az egyéni edzéseket, aztán következik a felkészülés, amihez teljes erőbedobással fogok hozzáállni, várom már az új idényt!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok