HÍREK

Élvonalban

2016-06-21

Élvonalban

Az MLSZ Versenybizottsága megállapította az utánpótlás sportszervezetek rangsorát, mely által a 2016/17-es idényben jelentősen átalakul az utánpótlás-bajnokságok lebonyolítási rendje. Az MTK Budapest természetesen továbbra is az élvonalban szerepelhet.

Mint korábban már beszámoltunk róla, a következő idénytől módosul az utánpótlás-bajnokságok versenykiírása, hogy a tehetséges fiatalok magasabb színvonalú – európai mércével is versenyképes – koncentráltabb ligákban küzdhessenek egymás ellen. 

Az új rendszerben csak a legjobb nyolc hazai utánpótlásképző egyesület csapata küzd egymás ellen U16-tól U19-ig. A bajnokságokat körmérkőzéses formában, 28 bajnoki forduló (2x2x7 forduló) keretében rendezik úgy, hogy az őszi, illetve a tavaszi szezonban, 14-14 fordulóra kerül sor. 

A 2016/17-es idényben, az elmúlt öt évben a legjobb teljesítményt nyújtó utánpótlás sportszervezetek csapatai indulnak az élvonalban. Az MLSZ versenybizottsága az előző öt idény I. és II. osztályú Ifjúsági, illetve I. és II. osztályú serdülő nagypályás bajnokságokban elért eredményei alapján az alábbi rangsort állította fel. 

Az élvonalban induló együttesek:

– Honvéd-MFA
– MTK Budapest
– Győri ETO
– Ferencváros
– Illés Akadémia
– Puskás Akadémia
– Vasas 
– DVSC-DLA

A másodosztályban induló együttesek: 

– Videoton FC
– Pécs
– Újpesti TE
– Kecskeméti LC
– Nyíregyháza
– DVTK
– Vác
– Békéscsaba
– ZTE
– Kaposvári Rákóczi
– Paksi FC
– Grosics Akadémia
– Szolnok
– SC Sopron
– Gyirmót SE
– SZEOL SC

A bajnokságok végén azon klub együttese esik ki az elitből, amelynek csapatai együttesen a leggyengébben szerepelnek, míg a feljutásról a tizenhat csapatos U17-es másodosztály bajnoki címe dönt, a második helyezett pedig a hetedikkel játszik osztályozót. Miután cél, hogy a legidősebbeknél a csapatok feladják a tehetségeket a nagycsapat számára, így ott nem, csak az U16, U17-nél számít az eredményesség a végelszámolásnál.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-31 17:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK U17

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok