HÍREK

Ezüstérem a kassai tornán

2024-05-13

Ezüstérem a kassai tornán

U14-es csapatunk nemzetközi tornán vett részt, míg az U17 a Várda Labdarúgó Akadémiát fogadta a hétvégén.

Hétvégén U14-es csapatunk Kassára utazott, ahol a Josef Kopejtka Emlékversenyen vett részt. A srácok az Inter Bratislava, a Výber VsFZ, majd a Niepolomice gárdáját is 1-0-ra verték.

Ezt követően az FK Porodbrezova ellen 5-0-ra győztünk, amit az AEK Larnaca elleni 1-1-es döntetlen követett. Az első vereségünket az NK Lokomotiva Zagreb ellen szenvedtünk el, 1-0-ra a horvát alakulat bizonyult jobbnak.

Az elődöntőben 2-2-s rendes játékidő után tizenegyesekkel diadalmaskodtunk az Illés Akadémia ellen, majd a döntőben 2-1-re kikaptunk a Lokomotiva Zagrebtől, ezzel ezüstéremnek örülhettünk. A torna legjobb kapusának fiatal játékosunkat, Mátéfi Kieront választották. 

A csapat vezetőedzője, Nyírő Krisztián így értékelt:

– Tapasztalatszerzés és versenyzés szempontjából is hasznos napok vannak mögöttünk. Az ilyen tornák más jellegű kihívásokat támasztanak, mint a nemzetközi edzőmérkőzések. Három nap alatt játszottunk nyolc darab 35 perces meccset, hol nagyobb, hol kisebb pihenőkkel, tehát rövid idő alatt nagy terhelést kaptak a gyerekek. A szezon végén Ausztriában veszünk részt hasonló tornán, ahol közel ilyen feltételek mellett, hasonló lebonyolítás lesz, ezért jó felkészülési lehetőség volt ez a viadal számunkra. Kiemelendő, hogy az összes mérkőzésünkön végig kezdeményezve, domináns játékkal, MTK-stílusban futballoztunk, eredményesen. A szezonunk zárása a SETG kupán lesz, addig a bő egy hónap alatt megragadjuk az időt, hogy még tovább fejlődjenek a játékosaink.

Hétvégén U17-es csapatunk is pályára lépett, ezúttal a Várda Labdarúgó Akadémiát fogadtuk. Ugyan Freyer révén megszereztük a vezetést, a Várda egyenlített, majd a 92. percben a győztes gólt is megszerezte, így ezúttal nem szereztünk pontot.

Országos U17 Kiemelt bajnokság, 21. forduló

MTK Budapest–Várda Labdarúgó Akadémia 1-2 (1-1)

Gólszerző: Freyer (5.), illetve Borovskyi (27.), Kozma (92.)

Sárga lap: Barati (92.), Kozma (92.)

MTK Budapest: Pirgi – Oláh (Szebellédi, 46.), Csóka (Gerő, 88.), Somogyi (Molnár Márton, 80.), Freyer, Weisz, Molnár Péter, Urbán (Szabó, 80.), Gamauf (Iványos, 75.), Csucsánszky, Laveczky

Vezetőedző: Horváth Ádám

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-27 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

GÖDÖLLŐI SK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok