HÍREK

Február 23-án U17-es csapatunk számára is megkezdődik a 2022-es idény

2022-02-22

Február 23-án U17-es csapatunk számára is megkezdődik a 2022-es idény

Horváth Ádám együttese a télen elvesztette a korosztályt lépő Barkóczi Benedeket és a koronavírus is nehezítette a felkészülést, de így is bizakodva várja a DVSC elleni rajtot.

U19-es csapatunk után február 23-án, szerdán második legidősebb korosztályunk, az U17 is megkezdi szereplését tétmérkőzésen a 2022-es naptári évben. Az első ellenfél az Ikarus BSE pályáján a DVSC-DLA lesz, amely a 6. helyen zárta az őszi idényt.

Együttesünk téli felkészülését koronavírusos megbetegedések hátráltatták - sokáig az U16-tal összevont edzéseket tartottak -, a januári és februári "mérleg" pedig két győzelem (PMFC 6-1, Paks 6-3), egy döntetlen (DAC 0-0) és két vereség (III. Kerület 1-2, MOL Fehérvár FC 1-2) lett.

Az ősszel másodikként végző és így a tavaszt 5 hozott ponttal kezdő MTK Budapest U17 kerete a télen ugyan valamelyest gyengült, de örömteli okból: a korosztályos válogatott stabil pontjának számító és nemrég klubunktól profi szerződést kapó Barkóczi Benedek ugyanis tavasszal már az U19-es együttessel készül.

Horváth Ádám vezetőedző: "A keretben minimális változás történt. Az őszi idény gólkirálya, Barkóczi Benedek felkerült az U19-es csapatunkhoz. Az ő pótlása komoly szakmai kihívás lesz, kiváncsi vagyok, a fiúk hogyan oldják meg ezt a helyzetet. A felkészülés alatt az eltervezett munkát többé-kevésbé sikerült elvégeznünk, de reális képet majd a mérkőzések alatt nyújtott teljesítmény fog adni."

Az MTK Budapest U16-os csapatának tavaszi bemutatkozására ugyanakkor még várni kell, miután csapatunk Haladás elleni bajnokiját áprilisra halasztották.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 09:30 POREC

MTK U12

VS

FC BLAU-WEISS LINZ U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok