HÍREK

Fülöp Lajos: "Fontos, hogy elegendő tudással töltsük meg a játékosok fejét" - Évértékelő U15-ös vezetőedzőnkkel

2021-12-23

Fülöp Lajos: "Fontos, hogy elegendő tudással töltsük meg a játékosok fejét" - Évértékelő U15-ös vezetőedzőnkkel

Interjú U15-ös csapatunk vezetőedzőjével, Fülöp Lajossal, akinek együttese 11 fordulót követően a 9. helyen áll a tabellán.

Sorozatunk korábbi részei:
- Horváth Dávid: "A klub is látja, hogy ezekben a játékosokban van potenciál"
- Horváth Ádám: "Az lenne a legnagyobb eredmény, ha többen profi szerződésig jutnának"
- Pap Tamás: "A cél az, hogy minél több egyéniség bontakozzon ki"

- Nyáron tértél vissza az akadémiára. Hogy telt az első fél év, mennyire vagy elégedett a csapat teljesítményével?

- Az első fél évben nagyon sok dolgot sikerült megvalósítani a kitűzött célokból. Első nagy feladatunk az volt, hogy a légkört, az öltözői morált, a hangulatot a lehető legjobb irányba vezessük, mert ezek nélkül nem igazán lehet jó munkát végezni. Mostanra egy nagyon erős közösséget alkotunk, ami a pályán is meglátszik. Szemmel láthatóan sokat fejlődött a játékunk. Ezeknek tükrében, még ha nem is vagyunk a legelőkelőbb helyen a tabellán, nagyon elégedett vagyok a fél évvel, és egyben nagyon bizakodó a folytatással kapcsolatban.

- Sokan csak az eredményeket nézik, és abból ítélnek meg csapatokat. Többször is nyilatkoztad, hogy a játékosok fölényben játszottak, rengeteg helyzetet kialakítottak, mégis vereséget szenvedtek. Mennyire volt nehéz kezelni ezt a szituációt?

- Aki az utánpótlásban csak az alapján ítélkezik, hogy mit játszott a csapat, az véleményem szerint károsítja a gyerekek fejlődését. Megtehettük volna legalább 4-5 meccsen, hogy a megszerzett gólok után, vagy egy szoros eredménynél kivédekezzük a hátralévő időt és pontot vagy pontokat szerzünk. Én nem feltétlenül csak ebben hiszek. Természetesen nehéz és nem jó érzés, amikor elmegy egy meccs, mert például a labdakihozatal miatt elpasszolunk egy labdát hátul és gólt kapunk. Viszont ezt is meg kell tanulni elviselni és reagálni kell rá. Felcsúton például sikerült és nyertünk is. Azt gondolom ezek is a fejlődés jelei. Biztos vagyok az elvégzett munkában, és azt gondolom, a befektetett munka mindig megtérül. Abban is biztos vagyok, hogy azok a meccsek, amik elmentek ezek miatt, azok mind visszajönnek majd a megszerzett tudásnak köszönhetően.

- Az ősz során több játékos is megfordult különböző posztokon. Hogy érzed, sikerült már mindenkinek megtalálni a legjobb posztját?

- Ebben a félévben sokat kísérleteztünk. Sok játékos játszott más pozícióban. Ezen néha meccsek bizonyos szakaszai mentek el. Viszont élesben muszáj volt látnunk, ki mit képes játszani bizonyos posztokon. Azt gondolom, most már kijelenthető, hogy megtaláltuk mindenkinek a legmegfelelőbb pozíciót.

- A csapatban több olyan játékos is van, aki ősszel pályára lépett a korosztályos válogatottban is. Mekkora motivációt jelent a többieknek, hogy látják, jó teljesítményt nyújtva esélyt kaphatnak a nemzeti együttesben?

- Öt fiú mutatkozott be a válogatottban, amire nagyon büszkék vagyunk. Kiemelem, hogy VAGYUNK és ezzel mindent elmondtam. Az egyik legnagyobb erősségünk az egység. Nagyon örülünk a másik sikerének. Természetesen pokolian motiváltak és szeretnének minél többen oda kerülni, ami azt gondolom, teljesen normális.

- Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

- Tavasszal a megszerzett tudás birtokában neki megyünk mindenkinek. Azt gondolom, hogy mostanra elég erősek és magabiztosak lettünk. Természetesen szeretnénk tovább fejlődni és még jobbak lenni, ezért rengeteget fogunk dolgozni. A legfőbb cél, hogy elegendő tudással töltsük meg a gyerekek fejét, amelyből a legvégén remélhetőleg profitálhatnak majd. Amennyiben tudásunk legjavát nyújtjuk, akkor az eredmények is jönni fognak, ami átrendezheti majd a tabellát is. Mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok