HÍREK

Győzelmekkel rajtolt a tavaszi szezon (GALÉRIA)

2024-02-24

Győzelmekkel rajtolt a tavaszi szezon (GALÉRIA)

U17-es csapatunk a bajnokságban, U16-os együttesünk a kupában járt sikerrel szombaton.

U17 Kiemelt Bajnokság, 12. forduló

MTK Budapest–UTE 1-0 (0-0)

Gólszerző: Molnár Péter (90.)

Sárga lap: Csikós (34.), Jádi (60.)

MTK Budapest: Pirgi – Oláh, Csikós (Freyer, 67.), Laveczky, Somogyi (Gerő, 75.) – Urbán (Weisz, 63.), Jádi (Iványos, 75.), Zubor – Gamauf (Molnár Márton, 63.), Molnár Péter, Csucsánszky

Vezetőedző: Horváth Ádám

U17-es labdarúgócsapatunk a tavaszi nyitányon az UTE gárdáját látta vendégül a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Horváth Ádám tanítványai rendkívül aktívan kezdték a találkozót, és már a harmadik percben gólt szerezhettünk volna, ám Csucsánszky kiszorított helyzetből a bal felső oldalhálót találta el.

Hat perccel később lesről sikerült gólt lőnünk, majd Csucsánszky került helyzetbe Molnár Péter remek indítása után, azonban az UTE kapusa hatalmasat védett. A 18. percben Molnár Péter előtt adódott lehetőség, már a kapuson is túljutott, de elcsúszott, így a labda ezúttal sem került a kapuba.

Molnár Péter tíz perccel később is főszereplő volt, újra nagy helyzetbe került, de az UTE kapusa ismét bravúrt mutatott be. A 32. percben Csucsánszky ment el a bal szélen, befelé cselezett, de Szentmihályi ismét védeni tudott.

A félidő vége előtt is folyamatosan jöttek a lehetőségek: előbb Gamauf kísérletét tolta a kapufára az UTE portása, majd szép szögletkombináció után Somogyi is a kapufát találta el.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol abbahagytuk: Jádi, Urbán és Somogyi is kísérletezett a félidő elején, de a gól továbbra sem jött össze, míg az UTE nagyon ritkán jött át a mi térfelünkre.

A 67. percben Zubor szabadrúgása sem fogott ki Szentmihályin, majd Molnár Péter újabb nagy lehetőségét fogta az újpesti hálóőr.

A hajrában már-már úgy tűnt, hogy a számtalan helyzet ellenére sem sikerül betalálni, de a srácok nem adták fel, és a 90. percben sikerült megszerezni a győzelmet érő gólt. Ekkor Zubor indítása után Iványos remekül vette le a labdát, centerezését pedig Molnár Péter az üres kapuba passzolta, ezzel 1-0-s győzelmet arattunk.

U16-os csapatunk magabiztos győzelmet aratott a kupában a ZTE otthonában, az U15-ös gárda fordulatos mérkőzésen 4-3-ra kapott ki a Slovacko otthonában, az U14 pedig 3-0-ra nyert a Slovacko vendégeként.

U16 Országos Kupa, 3. forduló

ZTE FC–MTK Budapest 1-5

Gólszerző: Konkoly, Csóka, Zsolnai, Kiss Norbert, Szelp

MTK Budapest: Lindemann – Bárdi, Kárász (Szécsi, 68.), Horváth Márk (Kiss Norbert, 46.), Szebellédi, Weisz (Szelp, 62.), Konkoly (Makrai, 46.), Csóka, Bugya (Háromi, 62.), Zoltai, Zsolnai

U15-ös barátságos mérkőzés

FC Slovacko–MTK Budapest 4-3

Gólszerző: Hódor, Krikkai, Doroszlay

U14-es barátságos mérkőzés

FC Slovacko–MTK Budapest 0-3

Gólszerző: Piróth, próbajátékos, Rusói

Az U17-es mérkőzés galériája a lenti képre kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok