HÍREK

Három együttesünk vett részt a Budapest Youth Cupon, kettő a dobogón zárt

2024-05-15

Három együttesünk vett részt a Budapest Youth Cupon, kettő a dobogón zárt

Az U8 a harmadik, az U9 az első, míg az U10 a negyedik helyen végzett a rangos nemzetközi tornán.

A hétvégén került megrendezésre a Budapest Youth Cup, ahol U8-as, U9-es és U10-es csapatunk is megmérettette magát.

Az U8-korosztályban a 24 résztvevőt három darab nyolcas csoportba osztották a szervezők, fiataljaink az A-csoportba kaptak besorolást. 

Schrötter László gárdája mind a hét összecsapását megnyerte, sorrendben a szlovák CFT Academy (8-0), a szintén szlovák FC Petrzalka (9-0), a cseh FC Bohemians Praha (9-0), a Monori SE (4-2), az osztrák Wiener SC (7-0), a román Sepsi OSK (9-0), valamint a holland Feyenoord (6-1) ellen.

A csoport első helye azt jelentette, hogy csapatunk a legjobb nyolc együttest jelentő Bajnokok Ligája ágon küzdhetett tovább. Fiataljaink ott folytatták, ahol az első csoportkörben abbahagyták, a cseh SK Sigma Olomouc ellen ugyanis 3-1-re, a III. Kerületi TVE ellen ugyancsak 3-1-re, a belga RSC Anderlecht ellen 5-1-re, a román Viitorul Cluj ellen pedig 4-0-ra diadalmaskodtak.

Az utolsó három összecsapás közül kettő döntetlennel (FTC 0-0, Dinamo Zagreb 4-4) végződött, a Feyenoord pedig 1-0-ra nyerni tudott, így gárdánk a harmadik helyen zárta a viadalt a horvát és a holland csapat mögött.

A torna válogatottjába bekerült játékosunk, Vinkovics-Kócsi Ákos!

Schrötter László vezetőedző értékelése: - A két napos rendezvényen a szombati napon sikerült az összes mérkőzést abszolválva az első helyen bejutni a Bajnokok Ligája ágra. Nemzetközi tapasztalattal rendelkező korosztályunkra vasárnap vártak az igazi rangadók. Többek között az Anderlecht, Feyenoord, Viitorul Cluj, Sigma Olomuc és a későbbi győztes Dinamo Zagreb ellen értek el nagyszerű eredményeket. Óriásit küzdöttek a srácok a két nap alatt, hatalmas gratuláció nekik! A harmadik hely igen kecsegtető számunkra. Ismét sikerült nemzetközi tapasztalatot szerezni.

U9-es együttesünk a 36 csapatos mezőnyben az első csoportkört nyolc győzelemmel (KFC Komarno 3-0, Jászfényszaru VSE 5-0, UTA Arad 9-0, Sepsi OSK 6-0, UTE 7-1, FC Kosice 4-1, Monori SE 5-0) és egy vereséggel (Club Brugge 0-2) zárta az első helyen.

Szilágyi Balázs fiai a Bajnokok Ligája ágon a végső győzelemért harcolhattak, melyet végül sikerült is megszerezni!

Gárdánk a szlovák FK Spartak Trnava (2-1), az UTE (3-1), a holland Feyenoord (3-0), a belga RSC Anderlecht (1-0) és a belga Club Brugge (4-1) ellen is győzni tudott, a horvát Dinamo Zagreb ellen döntetlent játszott (2-2), így hiába szenvedett két vereséget (SK Slovan Bratislava 0-1, NK Lokomotiva Zagreb 1-3), a Feyenoord csapatával azonos pontszámmal, de jobb egymás elleni eredményének köszönhetően megnyerte a tornát!

Az aranyérem mellett egy egyéni díjat is bezsebeltünk, a torna válogatottjába ugyanis bekerült Erdélyi Erik.

A csapat tagjai: Varga Vince, Lengyel Nándor, Vitányi Dávid, Puporka Bence, Nagy Máté, Kostov Telmen, Ma Yibo, Gajda Dénes, Makkos Bence, Erdélyi Erik, Fövenyi Pál, Bilyda Dávid.

Szilágyi Balázs vezetőedző értékelése: - A gyerekek fejlődése szempontjából nagyon értékes két napot tudhatunk magunk mögött. A játékosok sok meccset játszva, megannyi tapasztalattal gazdagodtak, hiszen holland, belga, horvát, szlovák, román csapatokkal mérkőztek meg. Ezt mindenképpen pozitívnak találom, mert minden nemzetnek van egy sajátos stílusa, elképzelése a labdarúgásról és nem minden nap találkozunk hozzájuk hasonló klubokkal. A csapat teljesítménye kiemelkedő volt a tornán több okból kifolyólag is. Elsősorban igyekeztünk minden egyes mérkőzésen ellenféltől függetlenül a saját, kombinatív stílusunkban játszani. Természetesen nem mindig jött össze, mert volt amikor olyan nyomás alatt játszottunk, amivel az itthoni csapatok ellen nem találkozunk és "akadozott a gépezet".  Voltak olyan összecsapások is, ahol nem feltétlen tudtunk dominálni, de csapatként, egymásért küzdve is sikeresek tudtunk lenni. Ami külön öröm számomra, mindkét nap egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak a gyerekek.

Az U10-es korosztályban is 36 csapat találkozott, Mlecsenkov Mátyás együttese az első csoportkört magabiztosan vette, hét győzelem (Újpest FC 4-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4-0, FC Kosice 4-0, Barca Academy Hungary 2-1, FK Spartak Trnava 2-1, Viitorul Cluj 4-1, FK Nitra 4-0) mellett egy döntetlent (NK Lokomotiva Zagreb 1-1) játszott.

A Bajnokok Ligája ágon a Dinamo Zagreb elleni 2-1-es vereséget követően az SK Slovan Bratislava ellen 3-0-ra sikerült diadalmaskodni. Az FC Banik Ostrava ellen a cseheknek jött ki jobban a lépés (1-3), majd következett az NK Lokomotiva Zagreb elleni 2-0 és a Várda Labdarúgó Akadémia elleni 4-1.

A montenegrói FK Drezga elleni 1-2 után a tornát két sikerrel (FC DAC 1904 4-1 és Gödöllői SK 3-0) zárta csapatunk, akik így a negyedik helyen végeztek az FC Banik Ostrava mögött, a rosszabb gólkülönbség miatt.

Mlecsenkov Mátyás vezetőedző értékelése: - U10-es korosztályban is elindultunk a Budapest Youth Cup-on amelyen a két nap alatt 16 mérkőzés várt ránk. Az első napon 7 győzelem és 1 döntetlen mellett csoportelsőként jutottunk a legjobb 8 közé. A játékunk már az első nap során is akadozott néha, de amikor kellett tudtunk extrát nyújtani amivel behúztuk a csoportot. Másnap sajnos az igazán fontos meccsek során többször is hibáztunk mind védekezésben, mind a kapu előtt élesebbnek kellett volna lennünk. Így 5 győzelem és 3 vereség mellett ugyan pontban ugyanannyit gyűjtöttünk mint a harmadik helyezett csapat, de sajnos rosszabb gólkülönbséggel lemaradtunk a dobogóról. Összességében nagyon hasznos két nap volt számunkra, sok éles mérkőzéssel, újabb nemzetközi tapasztalatokkal.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok