HÍREK

Herczeg Botond: "El sem tudtam képzelni, hogy ilyen kaliberű akadémiai létesítményt vehetünk majd birtokba"

2023-06-07

Herczeg Botond: "El sem tudtam képzelni, hogy ilyen kaliberű akadémiai létesítményt vehetünk majd birtokba"

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia tehetsége szerint minden adott ahhoz, hogy későbbi profi játékosok garmadája nevelkedjen az MTK-ban.

2006-os születésű középpályásunk, Herczeg Botond az elsők között volt, aki akadémistáink közül az új központ területére léphetett. A tavasszal főként az U17-ben játszó, de az utolsó fordulók során az U19-ben is bizonyító tehetségünk beszélt az utánpótlásnevelési centrumról.

"Már több mint két hónapja a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központjában edzek. Eleinte még nem használhattuk az összes pályát, főleg a műfüveseken voltunk, aztán szép lassan nyílt meg számunkra az egész komplexum. Nekem volt szerencsém már az építkezés alatt részt venni bejáráson és akkor még nem is igazán tudtam elképzelni, hogy egy ilyen kaliberű létesítmény fog elkészülni heteken belül. Minden tekintetben jobb körülmények közé kerültem, mint pályafutásam eddigi részében: a pályák minősége, az öltözők felszereltsége, a futódomb, az edzésre szolgáló lépcsők, a megközelíthetőség - minden adott ahhoz, hogy profi játékosok kerüljenek ki innen. Külön sokat jelent számomra, hogy felkerültek az ablakokra az akadémián, de ennél még szerényebb körülmények között nevelkedett későbbi felnőtt válogatott játékosok "mezei" a debütálásaik dátumaival, nagy motivációt jelent mindannyiónknak, hogy ezzel nap mint nap találkozhatunk és a megnyitón többőjükkel személyesen is összefuthattunk." - nyilatkozta Herczeg Botond.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-01 13:00 Békéscsaba Utánpótlás Központ

Békéscsaba 1912 Előre SE

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok