HÍREK

Lezárult az U12-es Budapest Youth Cup csoportköre

2023-10-20

Lezárult az U12-es Budapest Youth Cup csoportköre

Az MTK Budapest két csapattal képviselteti magát a tornán, az idősebbek hibátlan teljesítménnyel nyerték meg a csoportjukat.

Október 20-22. között az UTE Tábor utcai sporttelepén rendezik a 2023-as Budapest Youth Cupot. A tornán 5 darab hatos és egy hetes csoportot alakítottak ki a szervezők, klubunk pedig két gárdával vesz részt: az U12 mellett ugyanis az U11-es korosztályt is neveztük a megmérettetésre.

Az 1x20 perces, 65x50 méteres pályán játszott találkozók rendkívül éles küzdelmeket hoztak, csapataink pedig remekül helyt álltak. Az idősebbek az A-csoportban a szlovák CFT Academy-t, a Sepsit és a Partium Akadémiát is 2-0-ra verték meg, majd következett a nagy felmérő az addig szintén hibátlan Juventus FC ellen. A fiatalok két szép góllal 2-0-ra elhúztak és végül 2-1-re a torinóiakat is legyőzték. A hibátlan csoportkört az UTE elleni újabb 2-0 tette teljessé.

Az U11-esek is szépen felvették a küzdelmet idősebb ellenfeleikkel: a Dinamo Zagrebtől 1-0-ra, a Barca Academy-től 3-1-re kaptak ki, míg a Spartak Trnavát 2-0-ra legyőzték. Ezután a lengyel Krosno elleni 2-0-s vereséggel biztossá vált, hogy a csoport negyedik helyéért küzdhetnek, amire a Hartberg 2-1-es megverésével minden esélyük meg is volt - és végül sikerült, mert a Trnava alulmaradt a Krosnóval szemben.

A csoporthelyezések alapján az együttesek szombaton és vasárnap folytatják a küzdelmeket. Az első két helyezettek a Bajnokok Ligája névre keresztelt ágon mennek tovább, a 3-4.-ek az Európa Ligában, míg az 5-6.-ak a Konferencia Ligában versenyeznek a továbbiakban.

Fotó: Gödöllői SK / Patkovics Bence

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok