HÍREK

Második hely Wildonból

2018-04-18

Második hely Wildonból

2010-es csapatunk ezüstöt szerzett a nemzetközi tornán.

2010

Az első meccseken mutatott játék alapján rövidebbnek várhattuk, ám végül hosszú menetelés lett a Sárdi – Pernyész, Völgyi – Dénes, Orji, Lakakisz - Érsek (Huszár, Molnár-Bencze) összeállítású 2010-es csapatunk wildoni tornaszereplése. A 24 csapatos eseményen az otthon jól működő 4+1-es stílusunkon nagyon sokáig nem sikerült változtatnunk, így a fizikálisan erős, agresszíven küzdő és a labda felé jól záró ellenfelek (6+1) nagy problémákat tudtak okozni számunkra mindaddig, amíg rendszeresen túlcipeltük a labdát elsősorban a saját, de sokszor az ellenfél térfelén is. A csoportban így komoly nehézségek árán sikerült csak megszerezni a második helyet. A kieséses szakaszban, bár még mindig számos rossz döntést hoztunk, a sok jóval viszont egyértelműen fölénybe kerültünk minden ellenfelünkkel szemben. A döntőben is mi játszottunk veszélyesebben, de a legnagyobb helyzeteket sem sikerült gólra váltanunk, egy átlövés pedig még a büntetőpárbajtól is elütött bennünket. Érdekessége még a tornának, hogy a csoportunk mind a négy továbbjutója beküzdötte magát a legjobb négybe. Természetesen csalódásként éltük meg az ezüstöt, de ha a jó oldalát nézem, különösen a kezdeti rossz játékunk alapján rengeteg tartalékunk van a jövőre kezdődő 6+1-es rendszerben minőségileg előrelépni.
 
csoportmérkőzések:
MTK Budapest 2010–SK Olimpija Ljubljana 1-2
Gólszerző: Pernyész Tádé
MTK Budapest 2010–NK Slovenska Beszterce 2-1
Gólszerző: Pernyész Tádé, Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010–FC Admira Wacker 2-2
Gólszerző: Völgyi Miklós, Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010–NZ Gleisdorf 4-0
Gólszerző: Völgyi Miklós, Lakakisz Parisz, Érsek Márk, Huszár Samu
MTK Budapest 2010–SAZ Allerheiligen 4-2
Gólszerző: Lakakisz Parisz (2), Sárdi Márk, Érsek Márk

nyolcaddöntő:
MTK Budapest 2010–NK Drava Ptuj 2-0
Gólszerző: Lakakisz Parisz, Huszár Samu

negyeddöntő:
MTK Budapest 2010–Fussballschule Raffl 2-0
Gólszerző: Dénes Zalán, Érsek Márk

elődöntő:
MTK Budapest 2010–NK Slovenska Beszterce 0-0, büntetőkkel: 3-1

döntő:
MTK Budapest 2010–FC Admira Wacker 0-1

2009

A szombati RUK rájátszás első mérkőzésén remek produkciót mutatott be a Saincaize – Barkóczi, Hunyadi – Doroszlay, Gombás, Zsitnai – Érsek (Turbucz, Märcz) összeállítású MTK Budapest 2009-es csapata. Hamar hátrányba kerültünk ellenfelünk gyönyörű lövése után, de mentalitásunkat dicséri, hogy innen felállva tudtuk a második félidőben egalizálni az eredményt. A beszoruló vendégek kapujára ekkor nagy veszélyt jelentő támadásaink befejezésével viszont hadilábon álltunk, talán a meleg, vagy a fáradtság, de az utolsó döntéseink már lassabbra sikerültek. A vendégek az utolsó percekben szerzett bomba, és kontragóllal érvényesítették a fizikális fölényüket, de ettől függetlenül jó helyzetből várhatjuk a visszavágót.

MTK Budapest 2009 „A”–Vác 2008 „A” 5-7
Gólszerző: Zsitnai Marcell (3), Turbucz Gábor, Érsek Patrik

2009

Ha a védekezésre jobban odafigyelt volna az Ostoici – Barkóczi, Dubecz – Huszár, Andó, Arató – Jásper (Mező, Borbély) összeállításban felálló csapatunk akár a karnyújtásnyira lévő győzelmet is megszerehette volna. Viszont a mérkőzés folyamán több tetszetős támadást vezettünk. Sok még a teendő az egy-egy elleni párharcok megnyerése terén. Ha erőszakosabban, céltudatosabban, bátrabban megyünk bele ezekbe összecsapásokba a várt siker sem maradt volna el.
 
Balassagyarmat 2008 „B"–MTK Budapest 2009 „B" 5-4 
Gólszerző: Arató Dániel (2), Mező Bálint,Huszár Márton.

2008

Edzőmérkőzést játszott a 2008-as kiemelt csapatunk a Videoton ellen. A változó felállásban és összetételben pályára lépő csapatunk végig nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét, a 90 perc játékidő pedig lehetővé tette a fölényes győzelmet.

MTK Budapest 2008–Videoton 19-2

Gólszerző: Adi Bence (8), Varga Márton (3), Konkoly Patrik (3), Gyulai Miklós (2), Zubor Ádám, Járvás Zsolt,  Horváth Dénes

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok