HÍREK

Mezei gólpasszal segítette győzelemhez az U21-es válogatottat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban

2022-03-24

Mezei gólpasszal segítette győzelemhez az U21-es válogatottat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban

21 éves középpályásunk mellett Kata a legidősebb korosztályban, Barkóczi az U17-ben lépett pályára Eb-selejtezőn.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban folytatta szereplését az U21-es Európa-bajnokság selejtezőin Magyarország. Az ellenfél a csoportban pont nélkül álló San Marino csapata volt. Gera Zoltán szövetségi edző a kezdőcsapatba jelölte klubunk két középpályását, Kata Mihályt és Mezei Szabolcsot.

Sokáig nem kellett várni a gólra, az 5. percben Németh András révén már vezetést szereztünk, sőt nem sokkal később már kettő volt a különbség. A 35. percben Kata sárga lapot kapott. A szünet előtt Mezei szögletét Iyinbor váltotta gólra.

Szünet után, a 61. percben előbb Katát cserélték le, majd - már 4-0-s állásnál - az utolsó 10 percben Mezei is elhagyta a játékteret. Várkonyi Bence a kispadon ülve nézte végig a találkozót.

 

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 7. forduló
Új Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest

Magyarország U21 - San Marino U21 4-0 (3-0)

Gólszerzők: Németh A. (5., 14.), Iyinbor (44.), Major (80.)

Magyarország U21: Hegyi - Iyinbor, Mocsi, Tamás O. - Major, Csongvai (Szabó B., 46.), Mezei (Székelyhidi, 83.), Kata (Szendrei, 61.), Komáromi - Németh A. (Horváth K., 62.), Skribek (Kiss T., 46.)

Az U21-es mellett az U17-es válogatott is Európa-bajnoki selejtezőn volt érdekelt. Az elit kört ráadásul épp a címvédő hollandok otthonában kezdték a fiatalok.

Hollandia már a 4. percben megszerezte a vezetést. Szünet után Szélesi Zoltán szövetségi edző csereként pályára küldte klubunk támadóját, Barkóczi Benedeket is. Gólt azonban ennek ellenére sem sikerült szereznie a magyar csapatnak, a 2-0-s végeredményt a hazaiak a 71. percben állították be.

Az Európa-bajnokságra a csoport első helyezettje kvalifikál.

U17-es Európa-bajnoki selejtező, elit kör, 1. forduló
Sportpark Parkzicht-Uden

Hollandia U17 - Magyarország U17 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Slory (4., 71.)

Magyarország U17: Pécsi - Bodnár, Almássy, Szabó, Tóth (Kocsis G., 85.) - Nagy (Komlósi B., 46.), Boros, Kalocsány - Szűcs (Kovács K., 54.), Lisztes (Klausz, 77.), Pesti (Barkóczi, 46.)

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok