HÍREK

Négy akadémistánk debütált az örökrangadón (VIDEÓ)

2020-08-15

Négy akadémistánk debütált az örökrangadón (VIDEÓ)

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia négy korábbi neveltje mutatkozott be a 2020/21-es szezon első élvonalbeli mérkőzésén.

Michael Boris vezetőedző érkezése óta több fiatal játékos is lehetőséget kapott a másodosztályú bajnokikon, vagy a Magyar Kupa mérkőzésein, közülük többen, szám szerint négyen pedig ezúttal az élvonalban is megkapták a lehetőséget a bizonyításra. Az OTP Bank Liga idei kiírásának nyitómérkőzésén, az MTK Budapest-Ferencvárosi TC találkozón a kezdőben kapott lehetőséget Mezei Szabolcs (19), illetve Pintér Ádám – aki szintén az MTK nevelése – bemelegítés közben történt sérülése miatt Nagy Zsombor (22) is debütálhatott az élvonalban.

A kispadról beszállva kapott lehetőséget a 79. percben Palincsár Martin (21), a 88. percben pedig Kata Mihály (18), így három középpályást és egy védőt avattunk az új idény első mérkőzésén, ahol a címvédő ellen jó játékkal egy pontot szereztünk.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Michael Boris vezetőedző többek között akadémiánkról is beszélt, elmondta, hogy jó képzést kapnak játékosaink, akik technikásak, jól bánnak a labdával, így szeretik - szó szerint is - játszani a futballt.

Az elmúlt közel 20 évben több mint 100 élvonalbeli játékos került ki akadémiánkról, ez a lista most tovább bővült.

A debütánsok közül Nagy Zsombort interjú formájában is megszólaltattuk:

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 10:00 Vasas Sporttelep

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok