HÍREK

Nyírő Krisztián: „Tele vagyunk remek egyéniségekkel, akik bátor, kezdeményező focit játszanak”

2024-06-09

Nyírő Krisztián: „Tele vagyunk remek egyéniségekkel, akik bátor, kezdeményező focit játszanak”

U14-es csapatunk vezetőedzője, Nyírő Krisztián értékelte a szezont.

– Nagyon szép és élménydús év van mögöttünk. Meghatározott célkitűzés nem volt az eredmény tekintetében, hiszen köztudott, hogy nálunk a Sándor Károly Akadémián a fejlődés az igazi eredmény, ezért jó volt tapasztalni, hogy milyen látványosan fejlődött a csapat egyénileg és a csapatjátékot tekintve is – mondta a szakember. – Ettől függetlenül természetesen minden edzésen versenyhelyzetet teremtünk a játékosok számára, és a bajnokságban is szerettünk volna minél előrébb végezni. Büszkék vagyunk az ezüstéremre, bár van bennünk némi csalódottság is. Nagyon jól mutatta a szezonunk fejlődési ívét, hogy amíg ősszel a fizikális és direkt játékot játszó csapatok ellen kevésbé tudtunk alkalmazkodni, addig a tavaszi szezon során egyénileg és együttműködve is dominálni tudtunk ilyen körülmények között, a saját stílusunkat érvényre juttatva. Ezt látni a pálya széléről nagyon szép emlékként marad meg erről a szezonról.

Vezetőedzőnk azt is elmondta, fiatal játékosaink nagyszerűen teljesítették a feladatokat az idény során.

– Remek egyéniségekből áll a csapatunk, tele MTK-stílusú játékosokkal, akik bátrak, kezdeményezőek, jól olvassák a játékot és bármilyen helyzetre képesek megoldást találni. Mi azon leszünk, hogy még ennél is jobb játékosokká váljanak az akadémiai éveik során.

A sikeres esztendőhöz az is hozzájárult, hogy a gárda minden részén megvolt az összhang.

– Kiemelném, hogy a szakmai stáb nagyszerű csapatként működött, egymás ötleteit, tanácsait meghallgatva, kiegészítve dolgoztunk együtt a szezon során. A mindennapi hatékony egyéni és csapatfejlesztést ez nagyban megkönnyítette.

Ugyan a bajnokság véget ért, még van feladata Nyírő Krisztiánnak és csapatának.

– A szezon végeztével viszont nem áll meg az élet és már a nyári szünet előtt nívós nemzetközi tornán veszünk részt Ausztriában, ami jó lehetőség a további fejlődésre.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok