HÍREK

Pap Tamás: “A spanyolországi túra is megmutatta, amit az MTK-nál képviselünk, az érték”

2022-09-02

Pap Tamás: “A spanyolországi túra is megmutatta, amit az MTK-nál képviselünk, az érték”

A szombati szezonnyitó előtt U15-ös csapatunk vezetőedzőjével, Pap Tamással beszélgettünk.

U15-ös csapatunk a nyári felkészülés során az 1. FC Slovácko, a Levante UD, a Patancona CF és a CF Reus Deportiu ellen játszott felkészülési mérkőzést, hétvégén pedig jön az első bajnoki mérkőzés.

Szombaton 10:30-kor a Lantos Mihály Sportközpontban az ETO FC Győr lesz az ellenfél (a csapat őszi programja IDE kattintva tekinthető meg). A szezonnyitó előtt Pap Tamás vezetőedzővel beszélgettünk.

Új korosztállyal kezdtél el dolgozni a nyáron. Hogy sikerült a Te, valamint az új játékosok beilleszkedése a keretbe?

- Nyolc új játékos érkezett a kerethez, közülük ketten rövid kitérő után tértek vissza az MTK-hoz. A csapat magja régóta együtt van, az új fiúk jó személyiségek és karakterek a pályán, könnyen befogadták őket a társak. Úgy látom, mindegyikük jól érzi magát nálunk és örül, hogy akadémiánkon fejlődhet tovább. A 2008-as korosztályt régóta szemmel követem. Többen is vannak a keretben, akiket kiskoruk óta ismerek. Gyorsan megtaláltuk a közös hangot, a srácok nyitottak az újra, és vevők a játék minél magasabb szintű elsajátítására.

A felkészülés során lehetőségeket volt Spanyolországban edzőtáborozni. Milyen munkát végeztetek Salouban, és milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek a spanyol csapatok elleni edzőmérkőzéseken?

- Csodálatos környezetben készülhettünk Spanyolországban. Minden adva volt a minőségi munkához. A spanyol csapatok hozzánk hasonlóan kezdeményező futballt játszanak. Nyíltsisakos mérkőzéseket játszhattunk, ahol mi is gyakorolhattuk a magas letámadást. Ezt sajnos a magyar mezőnyben nem tehetjük meg. A bajnokságban legtöbbször kockázatvállalás nélkül elrúgják a labdát, nem vállalják fel a játéképítést. A Levante ellen például egy ilyen letámadás után tudtunk gólt szerezni. Örömteli, hogy Valencia- és Barcelona tartomány dobogós csapataival is felvettük a versenyt és jó iramú meccseket játszottunk, ahol a játék dominált. A spanyol túra megerősített minket abban, hogy jó úton járunk. A visszajelzések is azt mutatják, hogy amit itt az MTK-nál képviselünk, az érték. Egy olyan futballnagyhatalomban, mint Spanyolország is hasonlóan gondolkodnak a játékról, mint mi. Az ilyen játék-és játékosközpontú felfogásban nevelkedő gyerekekből nőnek fel náluk klasszis labdarúgók. Azért dolgozunk, hogy ez idővel nálunk is megtörténjen. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!  Köszönjük a klubnak, hogy megteremtette a feltételeket a kiutazáshoz és köszönettel tartozunk Székely Zsoltnak és Bodnár Gábornak is, akik emberileg és szakmailag is elnyerték a spanyol kollégák szimpátiáját, ennek köszönhető a jó kapcsolat és remélhetőleg a hosszútávú együttműködés is megmarad.

Milyen céllal vágtok neki az új szezonnak? Mivel lennél elégedett a bajnokság végén?

- Nagyon sok jó gondolat van külön-külön a srácok fejében a játékról. Az a célunk, hogy ezt a sok jó gondolatot először is összehangoljuk. Szeretnénk, ha pályán egy nyelvet beszélnének a fiúk, és minél magasabb szinten elsajátítanák az alapelveinket, legyen szó labdaszerzésről vagy labdabirtoklásról. Szeretnénk, ha egyéniségeink megtanulnák a játék logikájának megfelelően használni képességeiket. Akkor lennék elégedett, ha ezekben a dolgokban előre lépnénk és olyan játékosok futnának ki a pályára a szezon végéhez közeledve, akik értik mi miért történik a pályán, tudatosan játszák a játékot és irányítják azt akkor is, ha nincs nálunk a labda. Teszik mindezt a játékot élvezve, önfeledten.

Nem hétköznapi a bajnoki menetrend, hiszen a hétvégi szezonnyitót követően csak három hét múlva rendezik a második fordulót. Hogy lehet erre felkészülni, és milyen program vár a csapatra ebben az időszakban?

- A válogatott szünet miatt így alakult a sorsolás. Reméljük tőlünk is lesznek érintettek, akikre számítanak a nemzeti csapatban. Tapasztalataim szerint nehezebb motiválni a játékosokat, amikor tudják, nincs hétvégén bajnoki. Azon leszünk, hogy „tűzben” tartsuk a csapatot, jó mentalitású fiatalemberekkel dolgozunk, hasznosan fogjuk tölteni az időt. Az ideális az lenne, ha edzőmérkőzésekkel tudnánk kitölteni a programot, ennek szervezése folyamatban van.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok