HÍREK

Pap Tamás: “Olyan felfogásban akarunk játszani, amiben a játékosok fejlődnek”

2023-01-09

Pap Tamás: “Olyan felfogásban akarunk játszani, amiben a játékosok fejlődnek”

U15-ös csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk az őszről és a tavaszi célokról.

Mennyire vagy elégedett az őszi teljesítménnyel?

- Kettősség van bennem. Ha az eredményességünket nézem, akkor elégedetlen vagyok, mert sok olyan mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, ahol jobban játszottunk, mint ellenfelünk, mégsem sikerült 3 pontot szereznünk. Ha a játékot nézem, akkor beszélhetünk elégedettségről. Nyár óta sokat léptünk előre labdabirtoklásban, tudatosságban. A srácok egyre jobban megértik a játék logikáját és ennek megfelelően egyre több jó döntést hoznak a pályán. Nyár óta szépen lépegetnek előre egyénileg és csapatként is. Persze bőven van hová fejlődnünk!

Melyik mérkőzések sikerültek a legjobban?

- A veretlen, éllovas Debrecen ellen játszottunk a legjobban. Nagy labdabirtoklási fölényben voltunk, úgy szorítottuk be a Lokit a saját térfelére, hogy közben helyzeteket alakítottunk ki. Öröm volt nézni, hogy jár lábról-lábra labda.

Hiába sikerült eredmények szempontjából kevésbe jól az ősz, mégis több játékos is meghívót kapott az U15-ös válogatottba. Ez egyértelműen az akadémián folyó szakmai munkának köszönhető?

- U15-ben a nevelésen van a hangsúly, ezt tudják a szövetségi edzők is, így azt hívják be, akiben látnak potenciált. Aki hétvégente kilátogat a mérkőzéseinkre, az láthatja, hogy nem eredményre játszunk, hanem olyan kezdeményező felfogásban, stílusban, amiben a játékosok fejlődnek. Azt szeretnénk, hogy úgy érjék el azt a lépcsőfokot, amikor már az eredményesség is számít, hogy felvérteztük őket a legmagasabb szintű játékértéssel és technikai tudással. Ezt tapasztalat útján szerzik meg, így nem szeretnénk megóvni őket a hibáktól. Legyenek bátrak, hibázzanak, tapasztaljanak. Ezt a folyamatot válogatottnál is látják, értékelik, így szerencsére nem a tabella vagy az aktuális eredmények alapján küldik a meghívókat.

Mi a fő cél a tavaszra nézve, hogy készültök a bajnokság folytatására?

- Szeretnénk a srácok személyiségét továbbfejleszteni. Fontosnak tartjuk, hogy reális énképpel rendelkezzenek, ez elengedhetetlen a profi sportolóvá válás rögös útján, a sikerek és kudarcok kezelésében, társas kapcsolataikban. Céljaink közé tartozik a 2009-es korosztályban jól teljesítőknek minél több játéklehetőséget adni. Játékban szeretnénk megtartani a labdabirtoklási fölényünket és arra törekedni, hogy ez soha ne legyen meddő. Hatékonyabbnak kell lennünk helyzetkihasználásban. Olyan felfogásban akarunk tavasszal is játszani, amiben a játékosok fejlődnek és felismerhető a stílus, amit képviselünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok