HÍREK

Profizmus és hangulat (LAPSZEMLE)

2016-11-04

Profizmus és hangulat (LAPSZEMLE)

Az MTK fiataljait nevelő Sándor Károly Labdarúgó Akadémián jártunk, amely tizenöt éves fennállása óta Magyarország egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő intézményévé nőtte ki magát. Hogy mi az agárdi műhely titka, arról Tamási Zsolt szakmai igazgatóval és az U19-es együttes két játékosával beszélgettünk. Az Utanpotlassport.hu riportja.

A Sporttudományok Nemzetközi Központjának felmérése szerint a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia található a legelőkelőbb helyen a magyar utánpótlás-nevelő központok közül azon a listán, amely a kontinens 31 bajnokságába adott labdarúgók szerint rangsorolja az intézményeket. Az Agárdon folyó szakmai munkába és mindennapokba az akadémia szakmai igazgatója és két játékosa nyújtott betekintést.
Az akadémián jelenleg 62 labdarúgó tanul, U16-tól az U19-es korosztályig. Bekerülni leginkább az MTK budapesti utánpótláscsapataiból lehet. – Az akadémia legfiatalabb korosztályának, az U16-osnak a magját az U15-ös együttes adja, ehhez igazolunk még játékosokat a megfigyelő-hálózatunk segítségével. Az U17-es korosztályba már kevesebb, maximum négy-öt labdarúgó érkezik máshonnan, az U19-be pedig egyáltalán nem szerződtetünk – foglalta össze az akadémia működését Tamási Zsolt szakmai igazgató.

Elolvasom a cikket.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok