HÍREK

Rangos budapesti nemzetközi tornán vett részt U9-es és U10-es csapatunk

2023-05-23

Rangos budapesti nemzetközi tornán vett részt U9-es és U10-es csapatunk

Mindkét korosztályban a GNK Dinamo Zagreb sikerével zárult a viadal.

Május második felében a Budapest Youth Cup elnevezésű rangos nemzetközi tornán vett részt U9-es és U10-es csapatunk.

Az U9-es korosztályban 28, míg az U10-ben 32 együttes mérte össze tudását, a mezőny tagjai voltak olyan neves külföldi csapatok, mint a GNK Dinamo Zagreb, az SL Benfica, az FC København, az FC Dinamo Kijev, a CFR Cluj, az NK Osijek, a TSV 1860 München, az SK Slovan Bratislava vagy az FC DAC 1904.

U9-es gárdánk a B-csoportot öt győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta, így a horvát NK Osijek, a szlovák CFT Academy, az ETO FC Győr, a Barca Academy Hungary, a dán FC København és a felvidéki FC DAC 1904 csapatait megelőzve csoportelső lett.

Fiataljaink az Arany-ágon három győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak, kétszer pedig kikaptak, így a horvát GNK Dinamo Zagreb és a portugál SL Benfica mögött bronzérmesként zárták a tornát.

Az U9-es korosztályban a viadal legjobb védőjátékosa klubunk futballistája, Vízi Zsombor lett!

U10-es együttesünk a csoportkörben nem talált legyőzőre, így az A-csoport élén zárt az osztrák TSV Hartberg, a Gödöllői SK, az SL Benfica, a cseh FC Baník Ostrava, a CFT Academy, a román CFR Cluj és az Újpest FC előtt.

Az Arany-ágon két sikert tudott aratni csapatunk, így a hatodik helyen végzett. Az idősebbek között is a GNK Dinamo Zagreb játékosainak nyakába került az aranyérem, az ezüstérmes az ukrán FC Rukh Lviv lett, míg harmadikként a TSV Hartberg zárt.

Köszönjük a szervezőknek, hogy kiemelkedő színvonalú és szervezésű tornán vehettünk részt, ami már önmagában egy óriási hozzáadott érték a játékosok hosszútávú fejlődéséhez, mindezt ráadásul Budapesten.

Csapataink az általunk képviselt és elképzelt játékot mutatták minden mérkőzésen, ráadásul a játék szeretete és a közösségi élmények megélése is sok örömet csalt minden MTK-s arcára. Jó volt látni, hogy a játékról alkotott elképzeléseink és nem utolsó sorban a srácokban lakozó tehetség, elszántság, játék iránti szeretet és öröm igenis megállja helyét a nemzetközi utánpótlás labdarúgásban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-15 15:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK U14

VS

ETO FC GYŐR U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok