HÍREK

Sándor Károly Liga 2020

2020-12-20

Sándor Károly Liga 2020

Idén is megrendezésre került akadémiánk házi bajnoksága, a Sándor Károly Liga.

A hagyományosnak mondható egymás közötti megmérettetés ismét az akadémiai korosztályok vegyített csapataival került lebonyolításra. Ebben az esztendőben négy csapat feszült egymásnak a három napig tartó viadalon.

A Bundáskenyerek nevű összeállításba Melegh, Ignéczi, Várkonyi, Dancs, Doncsecz, Vasvári, Kiss, Varga B., Majoros, Sági, Sebestyén, Kenesei, Weisz és Horváth B. került.

A második csapat, a Vakondok Radnóti, Rimóczi, Fekete, Bakos, Calo, Csernák, Horváth J., Hegedűs, Almomani, Herczeg, Béres, Borisza, Kiss D., Ruzicska névsorral vágott neki a küzdelmeknek.

A harmadik keretet, a Noname FC-t Szabó H., Nagy Sz., Lépő, Helembai, Kaka, Gyuris, Merényi, Földing, Juhász Á., Pruska, Mészáros, Bán, Ilyés, Mudri, Varga Á. alkotta.

A negyedik csapat, a Fal FC Szolár, Georgievski, Lovász P., Katona E., Csányi, Lauri, Tóth D., Barkóczi, Lengyel, Kovács P., Szöllősi, Juhász L., Guth, Molnár K. névsorral készült a ligára.

Az első játékénapon rögtön kiszakadt a gólzsák, a Bundáskenyerek és Vakondok mérkőzésen utóbbi csapat nyert 4-2-re, a második mérkőzésen a Noname FC a Fal FC ellen diadalmaskodott 7-3-ra.

A második fordulóban a Vakondok-Fal FC találkozón kilenc gól született, a Fal FC nyert 5-4-re. A forduló másik párosításában a Bundáskenyerek-Noname FC találkozón utóbbi csapat szerezte meg a három pontot a 7-4-re végződő mérkőzésen.

A harmadik játéknapon izgalmas mérkőzések elé néztünk, hiszen a veretlen Noname FC a bajnoki címre törő Vakondok ellen lépett pályára. A találkozón Bakos góljával megszerezte a vezetést a Vakondok csapata, de egy - természetesen a Vakondok által vitatott - büntetővel a Noname FC egyenlíteni tudott, ezt a pontot pedig nem engedte ki markából, így végső győztesként ők kerülhettek a nagydöntőbe. A másik találkozón a Bundáskenyerek és a Fal FC mérkőzésén a bajnoki címért folytatott taktikai csatával ellentétben nyíltsisakos támadójáték folyt, a két csapat összesen 13 gólig jutott, végül a Bundáskenyerek örülhettek a 7-6-os mérkőzésen.

A bajnokság végeredménye:

1. Noname FC 7 pont
2. Vakondok 4 pont
3. Bundáskenyerek 3 pont
4. Fal FC 3 pont


(Egymás elleni eredmény döntött pontegyenlőségnél)

A liga gólkirálya: Barkóczi Benedek (5)

A torna itt azonban nem ért véget, ugyanis egy igazán pikáns rangadó várt még a bajnok Noname FC-re, ugyanis szakmai stábunk kihívta a bajnokot egy mérkőzésre. A stábcsapat a következő névsorral állt ki a fiatalok ellen: Federico Groppioni, Hmelyovszki Tibor, Villányi Gergely, Csopaki István, Kalmár Gergő, Horváth Dávid, Gál Csaba, Kenesei Krisztián, Farkas Viktor, Horváth Ádám, Milkó Dávid, Bodnár Gábor. Elmondható tehát, hogy akadémiánk stábjának minden szekciója képviseltette magát, hiszen edzők, videóelemzők és orvosi stábunk is adott játékost. 

A találkozó remek iramban zajlott, mellette természetesen a hangulat is kiemelkedő volt, fiatal játékosaink számára külön küldetésnek tűnt, hogy mutatós cselekkel, kötényekkel jussanak át a stábon. A gólok is záporoztak mindkét oldalon, edzőinknek minden rutinjukat és trükkjüket be kellett vetni, hogy megoldást találjanak a fiatalok dinamikus játékára. A kapusok, Hmelyovszki és Groppioni szinte mértani pontosságú váltásai több góltól is megfosztották a liga győztesét, ennek, illetve a támadóharmadban mutatott kíméletlen helyzetkihasználásnak is köszönhető, hogy a mérkőzést a várakozásoknak megfelelően a stábtagok nyerték, ahogy ezt korábban - a szintén szakmai stábból kinevezett - játékvezetőkkel való megbeszélés „már előrevetítette.

A mérkőzés végén mindként csapat játékosainak járt a gratuláció, a hangulatos mérkőzés szinte futballünnepi magasságokba repítette a liga zárását, ami az akadémia naptári évének lezárása is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 09:30 POREC

MTK U12

VS

FC BLAU-WEISS LINZ U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok