HÍREK

Szép játékkal nyert az U15, tíz emberrel is győzelmet érdemelt volna az U14 a Vasas KA ellen

2020-09-22

Szép játékkal nyert az U15, tíz emberrel is győzelmet érdemelt volna az U14 a Vasas KA ellen

U15-ös és U14-es együttesünk a Vasas Kubala Akadémiát látta vendégül a bajnokság 4. fordulójában.

U15, Kiemelt csoport, 4. forduló
MTK Budapest - Vasas Kubala Akadémia 3-2 (0-1)

Gólszerző: Bárány (49. - öngól), Varga Á. (52.), Kiss (70.) illetve Molnár Cs. (11.), Molnár M. (78.)

MTK Budapest: Radnóti - Katona, Béres, Csányi, Horváth (Borisza 75.) - Bán, Madarász (Varga M. 52.), Forró (Weisz M. 67.) - Varga Á. (Kiss 67.), Sebestyén (Ruzicska 41.), Herczeg (Kenesei 75.).

A bajnokságot két győzelemmel indító csapatunk - az első fordulós meccset később pótolják - jól kezdte az összecsapást, birtokolta a labdát, ennek ellenére az első nagyobb helyzet a vendégek előtt adódott, de Radnóti bravúrral hárított. A 11. percben már vezetett a Vasas, Molnár Csaba remek helyzetfelismeréssel, 40 méterről emelt a kapuba (0-1).

A folytatásban is mi kezdeményeztünk, de hiába próbálkozott lövéssel Herczeg, Forró és Bán is, a szünetig nem sikerült egalizálni.

A fordulást követően nem bíztunk semmit a véletlenre, és szűk 10 perc alatt megfordítottuk az eredményt. Előbb Forró kiugratása után Madarászt buktatták a büntetőterületen belül, de Bán tizenegyesét még szögletre ütötte a kapus. A sarokrúgást gyorsan elvégeztük, a balról érkező beadás után pedig a vendégek futballistája a saját kapujába fejelt (1-1). Három minutummal később már vezettünk is: Mesteri hosszú indítás találta meg a balon Varga Ákost, aki befelé vette át a labdát, majd a kimozduló kapus mellet a hosszúba lőtt (2-1).

A vezetés megszerzését követően sem lassítottunk, maradtunk támadásban, melynek a 70. percben meg is lett az eredménye. Béres tanári labdájával Ruzicska ment el a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, centerezése után pedig a három perccel korábban beálló Kiss Dominik közelről nem hibázott (3-1).

A hajrában szinte a semmiből újra izgalmas lett az összecsapás, a vendégek két perccel a vége előtt ismét feljöttek egyre (3-2), de egyenlíteni már nem tudtak.

A harmadik bajnokiján a harmadik győzelmét arató csapatunk a következő körben a MOL Fehérvár FC otthonába látogat.

Horváth Ádám értékelése: - Igazi rangadót sikerült megnyernünk. Végig nagyon magas színvonalon és minőségben játszottunk, összességében, ha egy góllal is, de megérdemelten nyertünk. Sok jó egyéni teljesítmény, igazi csapatmunka, mentális erő - ezek jellemezték csapatunkat. Büszke vagyok a fiúkra, csak így tovább. Győzelmünket Farkas Milánnak ajánljuk, akit várunk vissza!

U14, Kiemelt csoport, 4. forduló
MTK Budapest - Vasas Kubala Akadémia 1-1 (1-1)

Gólszerző: Kugyela (11.) illetve Alarishi (3.)
Kiállítva: Simon (62.)

MTK Budapest: Horváth - Cseke (Pinti 56, Purzsa 75.), Porkoláb, Balázsi, Csóri (Weisz P. 75.) - Simon, Urbán, Lovász - Cseh (Pásztor 50.), Freyer, Kugyela.

A három pontosak csatájának első helyzetét csapatunk alakította ki, Kugyela balról érkező beadását Freyer kapásból nem sokkal lőtte a rövid sarok mellé. A 4. percben viszont már a vendégek örülhettek gólnak, mellyel megszerezték a vezetést (0-1).

Hét percet kellett várni az egyenlítésünkre, Kugyela ezúttal középen tűnt fel, és a 16 méterről a léc alá bombázott (1-1). A gyors gólváltást követően maradtunk támadásban, Cseh előbb egy távoli lövéssel jelentkezett, majd szabadrúgásból veszélyeztetett.

A játékrész utolsó tíz percében is előttünk adódtak helyzetek, de Simon erőszakos labdaszerzése, és Freyer egyéni alakítása után is pontatlan volt a befejezés.

Nyolc perccel a szünet után Kugyela játszott össze Freyerrel, de előbbi jobb alsóba tartó lövésére leért a kapus. A folytatásban igazán nagy helyzet nem alakult ki, majd jött a 62. perc, amikor Simon Benedek kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztunk.

Az emberhátrány egyáltalán nem látszódott meg a mérkőzés képén, továbbra is mi támadtunk, helyzeteket alakítottunk ki. Egy Vasas-szögletet követően Kugyela-Pinti-Kugyela volt a labda útja, szélsőnk nagy helyzetben még ki akarta cselezni a kapust, aki viszont szép vetődéssel lelopta a lábáról a labdát. Az utolsó percekben hiába találtunk a kapuba, a játékvezető asszisztense jelzésére lest intett.

Együttesünk az U15-höz hasonlóan Székesfehérvárra látogat a következő fordulóban.

Moskovits Gábor értékelése: - Ugyanaz történt, mint az elmúlt hetekben. Közepes játékkal is fölényben voltunk és a ziccerek sokaságát hagytuk ki, úgyhogy a helyzetkihasználásunkon tovább kell javítani. Még emberhátrányban is nagy lehetőségeink voltak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok