HÍREK

Tóth Márton: „Szeretném megmutatni, mire vagyok képes”

2024-02-20

Tóth Márton: „Szeretném megmutatni, mire vagyok képes”

U16-os csapatunk kapusával, Tóth Mártonnal beszélgettünk az utánpótlás-válogatottba kerülésről.

Először kapott meghívott az U16-os válogatottba akadémiánk kapusa, Tóth Márton, aki elmondta, nem számított arra, hogy ő is utazhat Telkibe.

– Nagyon meglepődtem, mert később kaptam meg a meghívót, mint a többiek, de felemelő érzés, és már alig vártam, hogy ideérjek az edzőtáborba.

Az utánpótlás-válogatott február 18. és 21. között készül a Telkiben található edzőközpontban, ahol minden adott a fiatal játékosok számára, hogy összeszokjanak és fejlődjenek.

– Nagyon jó csapattársakkal és tapasztalt, profi edzőkkel dolgozhatok remek körülmények között, tehát megvan a lehetőségem arra, hogy fejlődjek. Az a célom, hogy megmutassam magam, és kiharcoljam, hogy a következő alkalommal is meghívjanak, és repülhessek Belgiumba a srácokkal.

Marci az eddigi MTK-s tapasztalatairól is beszélt, illetve elárulta, hogyan jutott el a válogatottságig.

– Hosszú út vezetett ide, de nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen az első perctől fogva támogattak, és nagyon hamar befogadtak. A kollégiumi élettől először picit tartottam, de ez segít önállósulni, ami akár a pályafutásomban is előnyt jelenthet. Az első esztendő tanulóév volt számomra: megismerkedtem a klub sokpasszos játékrendszerével, utána pedig a fizikai állapotomat fejlesztettük, így sokkal gördülékenyebben mennek az edzések. Az őszi szezon nagyon pozitív volt számomra, sok meccsen léptem pályára, és jó teljesítményt is nyújtottam.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok