HÍREK

U10-es csapatunk bronzérmes lett a rangos olaszországi tornán

2024-04-21

U10-es csapatunk bronzérmes lett a rangos olaszországi tornán

Együttesünk az ACF Fiorentina és a Juventus FC ellen is pályára lépett.

U10-es csapatunk csütörtökön Olaszországba utazott, ahol péntektől vasárnapig a Comacchio városában rendezett Comacchio Champions Cup elnevezésű, 24 együttest felvonultató nemzetközi tornán vett részt.

A szervezők a résztvevőket hat darab négyes csoportba osztották, fiataljaink az F-jelű négyesbe kaptak besorolást. A pénteken a Micri (15-0), az ACF Fiorentina (6-2) és a Tor Tre Teste (9-3) elleni csoportmeccsét is megnyerte csapatunk, így az bejutott a legjobb 12 közé.

Az arany ágon két darab hatos csoportban folytatódtak a küzdelmek szombaton és vasárnap. Mlecsenkov Mátyás gárdája a B-csoportban a Donatello (5-1), a Juventus FC (7-1), a SPAL (3-2), az FC Zbrojovka Brno (4-2) ellen is diadalmaskodni tudott, míg az Empoli FC ellen 3-2-re kikapott, így pontazonosság mellett, rosszabb gólkülönbséggel lemaradt a fináléról.

A lebonyolítás szerint az arany és az ezüst ág döntője mellett a többi helyosztót nem játszották le, így csapatunk az A-csoportban második helyen záró Valencia CF gárdájával közösen bronzérmes lett.

A finálét a Dinamo Zagreb nyerte az Empoli FC ellen. A tornán részt vett még a Manchester City FC, az AS Roma és a Bologna FC is.

A bronzérem mellett játékosaink egyéni teljesítményét is díjazták, Polyák Soma bekerült a torna válogatottjába, míg Kovács Zétény a viadal legjobb kapusa lett! Emellett egy különleges elismerést is bezsebeltünk, a szervezők a csapattal utazó szülőket és rokonokat választották a legjobb szurkolótábornak, amit egy szép kupával jutalmaztak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok