HÍREK

U19: Döntetlen a Slavia Praha ellen, a bronzéremért játszhatunk Zágrábban

2021-08-07

U19: Döntetlen a Slavia Praha ellen, a bronzéremért játszhatunk Zágrábban

Fiataljaink ismét nagyot küzdöttek, aminek eredményeként vasárnap éremért játszhatnak a Mladen Ramljak Memorialon.

U19-es csapatunk az Udinese elleni győzelemmel (3-2) és a Legia Varsó elleni vereséggel (2-3) a háta mögött lépett pályára a tornán eddig hibátlanul teljesítő cseh Slavia Praha ellen a Mladen Ramljak Memorial csoportkörének zárófordulójában. A mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen az eredményekben és játékban is rendkívül kiegyenlített csoportunkban - a másik mérkőzés függvényében - még bármelyik helyre odaérhettünk.

Jól kezdtünk és már az 5. percben megszereztük a vezetést: Gyuris tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalról, majd Balogh Máté elé került a labda, aki közelről lőtt a hálóba (1-0). Mindkét csapat próbált támadni, de jól zárt a védelmünk, sőt a 30. minutumban meg is duplázhattuk volna előnyünket, amikor Georgievski passza után Balogh kapta nagy helyzetben a labdát, de elvétette a kapu jobb alsó sarkát. A játékrész hajrájában egy gyors ellentámadás végén egyenlítettek a csehek (1-1).

A második 40 perc elején Csernák fejesével veszélyeztettünk, majd egy szöglet utáni, védhetetlen fejesgóllal átvette a vezetést a Slavia (1-2). Többet cseréltünk, majd az 53. percben a frissen beállt Kovács Mátyás passza után Horváth Artúr lőtt 18 méterről fölé. Kovács tizenhatoson belüli lövését még blokkolták, a küzdésünknek azonban meglett az eredménye.

A mérkőzés utolsó percében Guth tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ahol szabálytalanul állították meg. A jogosan megítélt tizenegyest Kovács Mátyás higgadtan lőtte a kapu bal oldalába (2-2).

Csoportunk utolsó mérkőzésén az Udinese 2-0-ra legyőzte a Legia Varsót, így a mieink 4 ponttal a csoport második helyén végeztek. Ez azt jelenti, hogy a vasárnapi helyosztókon az A-csoport második helyezettje ellen lépünk pályára a bronzéremért 9:30-tól. Ellenfelünk kiléte a másik csoport szombat délutáni mérkőzésein dől majd el.

MTK Budapest U19 - Slavia Praha U19 2-2

MTK Budapest: Csenterics - Guth, Fekete, Csernák, Helembai (Földing Engelbert, 77.) - Georgievski (Szőke, 77.), Rimóczi (Kovács M., 52.) - Gyuris (Erdős, 52.), Horváth A., Juhász L. (Merényi, 52.) - Balogh M. (Vasvári, 69.)

Gólszerzőink: Balogh M. (5.), Kovács M. (80.-büntetőből)

A B-csoport végeredménye:

1. Slavia Praha - 7 pont
2. MTK Budapest - 4 pont
3. Udinese Calcio - 3 pont (0-s gólarány)
4. Legia Varsó - 3 pont (-3-as gólarány)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 10:00 Vasas Sporttelep

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok