HÍREK

Új vezetőedző az U19-es csapat élén - "Óriási kihívás, megtiszteltetés és felelősség ez számomra"

2020-07-03

Új vezetőedző az U19-es csapat élén - "Óriási kihívás, megtiszteltetés és felelősség ez számomra"

Az MTK Budapest megállapodott Horváth Dáviddal, így a fiatal szakember irányítja a folytatásban az U19-es együttesünket.

Horváth Dávid rendhagyó módon, már 25 éves korától elkezdett tudatosan készülni az edzői szakmára. Az első időszakban - még aktív játékosként - a monori utánpótlásban dolgozott ígéretesen, dolgozott az U14-es, U15-ös és U19-es korosztályban is - a 15 évesekkel azonnal aranyérmes lett -, így komoly tapasztalatra tett szert a fiatalokkal való közös munka terén is. Addigi munkájának köszönhetően vette át a Monor felnőttcsapatának irányítását, négy és fél évig edzette az együttest.

A klub honlapjának jellemzése szerint ezen időszak alatt a valaha volt legsikeresebb monori edzővé lépett elő.

Összesen 141 alkalommal ült tétmeccsen a kispadon, így komoly tapasztalatra tett szert, az eredményes szereplés mellett: előbb második helyen végzett csapatával, majd feljutott az NB II-be, méghozzá veretlenül (ilyen mérlegre egy évtized után került sor ismét a hazai futballban)! Egy éves másodosztályú szereplés után - az NB II-ben egyébként a legfiatalabb vezetőedzőnek számított 33 évesen - idén dobogós helyen állt csapatával, amikor félbeszakították az idényt.

 

Ezt követően érkezett az MTK Budapest hívása, Horváth Dávid pedig több megkeresése ellenére örömmel mondott igent a felkérésre, így a folytatásban ő irányítja majd a felnőtt futball előszobájának tekintett U19-es csapat szakmai munkáját. Az eddigi vezetőedző, Pölöskei Gábor természetesen marad klubunk kötelékében, egy más jellegű, ám rangját tekintve fontos fontos szakmai pozíciót tölt majd be a továbbiakban - erről még jelenleg is zajlanak az egyeztetések.
- Nagyon megtisztelő volt, amikor Polyák Balázs sportigazgató megkeresett és felvázolta ezt a lehetőséget - mondta Horváth Dávid a megállapodást követően. - Számomra döntő szempont volt, hogy ambícióm volt arra, hogy a legjobb szakmai minőség mellett dolgozhassak, ez pedig a Sándor Károly Akadémiánál adott. Ez a szintű tudás, feltételrendszer és infrastruktúra, ami itt megvan, csak az első két profi osztály jellemzője, így edzőként örömteli, hogy a körülmények adottak ahhoz, hogy minél jobb munkát végezzünk. Minden mérhető kimutatás szerint a Sándor Károly Akadémia a legproduktívabb hazai elitakadémia, így számomra nagy öröm, de egyben óriási felelősség is, hogy a korosztály elit játékosaival dolgozhatom.


Horváth egyébként a Monor edzőjeként több fiatal játékosunk fejlődésének is részese volt.
- Döntésemben ez is szerepet játszott, hiszen nagyon élveztem az MTK fiatal labdarúgóival való közös munkát. Nagyon fogékonyak voltak, úgy érzem, az egyéni fejlődésük szempontjából hasznos időszakot töltöttünk együtt. Nagyon örültem, hogy például az a Palincsár Martin lett idén a szezon felfedezettje a szurkolók szerint, akivel előtte sikeresen dolgoztunk együtt Monoron, de említhetném Szerencsi Miklóst is, aki szintén szép fejlődési ívet ért el az együtt töltött időszak során.

A 35 éves szakember kitért a jövő legfontosabb céljaira is.
- Ez az a korosztály, amely a felnőtt labdarúgás előszobája. Itt is nagyon fontos az egyén fejlődése, de itt már az eredményesség is szempont, hiszen meg kell tanulni megnyerni a meccseket, emellett a határozott cél, hogy minél közelebb tudjuk hozni a fiatal játékosokat a felnőtt csapat szintjéhez, hogy amikor megkapják a lehetőséget a nagyoknál, akkor lehetőleg ne is legyen hátrányuk például fizikai vagy taktikai téren. Döntésemben fontos szempont volt az, hogy ennél a klubnál működik a felfelé áramoltatás, erről az útról továbbra sem szeretne letérni az MTK, ez pedig az én munkámnak az értékét is növeli, ahogyan az is, hogy a felnőtt csapat Michael Boris és stábjának irányításával egy modern, korszerű futballra törekszik, én pedig testközelből nézhetem végig ezeket a folyamatokat, így alig várom, hogy a részese legyek ennek a jól felépített rendszernek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok