HÍREK

Utolsó forduló, első gólok

2016-05-31

Utolsó forduló, első gólok

Az U19-es bajnokságban szerzett 17 találat után, megszerezte első felnőtt bajnoki góljait is Tóth Milán.

26 mérkőzésen 17 gólt lőtt az U19-es csapatban Tóth Milán. A 19 éves támadó nem véletlen került többször a keretbe Pölöskei Gábor csapatában, a gólok viszont várattak magukra. Aztán elérkezett a bajnokság utolsó mérkőzése, és rögtön két találatot szerzett a harmadosztályban a fiatal center. Először védelmi hibát követően talált szemfülesen, fejjel a kapuba, majd az irányítót játszó Hujbertől kapott álompasszt, a kapus kicselezését követően pedig szinte nullszögből gurított a hosszúba. A mérkőzést követően kérdeztük a támadót.

Gratulálunk az első gólokhoz, az U19 után már az NB III-ban is betaláltál. 
– Köszönöm szépen! Kemény mérkőzésre számítottunk, a Balatonfüred is és mi is szerettük volna jól zárni a bajnokságot. Az elején – mondhatni – szerencsés körülmények között tudtam megszerezni a vezetést, aztán kiugratást követően tudtuk növelni az előnyt. A második gól után fel tudtak jönni, majd szépítettek, és akár egyenlíthettek volna, szerencsére ez nem sikerült nekik. Hasonló erők küzdöttek, a döntetlen is reális lett volna, nem nagyon voltak benne a gólok, hiába volt pár veszélyes helyzet. 

A bajnokság vége felé többször volt, hogy Hujber irányított, te pedig center voltál, milyen volt a közös munka?
– A második gólhoz tőle érkezett a passz, nagyon jól érezzük egymást a pályán. Játszhattunk volna kicsit többet így együtt, de az U19-es csapat miatt nem mindig volt lehetőség erre. Most a végén már többször léphettem pályára, Pölő bá' is nyugodtan választhatott mindkettőnket egyszerre. Sokat beszéltünk Hujbival erről, neki jobban fekszik, ha nincs háttal a kapunak, hanem szemben tud vele játszani.

Tóth Milán találatai tehát nem csak a támadó számára bizonyultak fontosnak, hiszen az utolsó mérkőzés megnyeréséből oroszlánrészt vállalt, remekül futballozó csapattársaival együtt. Játékosunk még kétszer pályára léphet az U19-es bajnokságban, ahol az 5. és a 12. fordulót kell pótolni a csapatoknak. Mindkét alkalommal a Budapest Honvéd-MFA lesz az ellenfél.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok