HÍREK

Válogatott forma: így teljesítettek márciusban korábbi akadémistáink

2024-04-04

Válogatott forma: így teljesítettek márciusban korábbi akadémistáink

Mint ismert, már közel 30 játékos mutatkozott be a magyar A-válogatottban a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendékei közül. A jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi az elmúlt bő másfél évben kilenc olyan játékost hívott meg a keretébe, aki megfordult utánpótlásnevelő intézményünkben. 2024 az Európa-bajnokság éve, ezért ők mindannyian azért is dolgoznak, hogy bekerüljenek a Németországba utazó keretbe.

Állandó, havi rovatunkban az Eb-ig amolyan válogatott formafigyelőként nyomon követjük azt, milyen előjelekkel, teljesítménnyel várhatják a nyári eseményt azok, akik játszottak a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Az összeállításban minden olyan játékos szerepel, aki legalább egy évet eltöltött az akadémiánkon.

Kata Mihály

Csapatkapitányunk az összes márciusi bajnoki mérkőzést végigjátszotta. Válogatott szinten  ezúttal az U21-eseknél számítottak rá: a Moldova és Kazahsztán elleni győzelmekből ő is kivette a részét, utóbbi találkozón épp klubtársának, Kosznovszky Márknak adott gólpasszt.

Demjén Patrik

Együttesünk hálóőre márciusban is ott volt a pályán az összes bajnoki mérkőzésen, melyeken a mérlegünk egy győzelem két döntetlen és egy vereség volt.

Schäfer András

Korábbi akadémistánk a hónapban visszatért a válogatottba: Törökország ellen 90 percet volt a pályán és a hajrában lesgóllal vétette észre magát, míg Koszovó ellen a félidőben állt be, és gólpasszal segítette a nemzeti csapatot a 2-0-s győzelemhez. Klubjában, az Union Berlinben a Borussia Dortmund ellen végig a pályán volt, majd a Stuttgart ellen kiállították, így ezután eltiltását töltötte.

Gulácsi Péter

Korábbi kapusunk megszilárdította a helyét az RB Leipzig kezdőjében, és márciusban két meccset is kapott gól nélkül hozott le. A válogatottba is visszatért, a törökök ellen is lehúzta a rolót és nagyszerű teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy kapott gól nélkül zárjuk a felkészülési meccset.

Vancsa Zalán

A Lommel 19 éves támadója az RFC Liege ellen mesterhármassal indította a hónapot klubjában, míg az Anderlecht elleni 3-1-s sikerhez gólpasszal járult hozzá. Emlékezetes hónapon van túl, hiszen jó teljesítményének köszönhetően, hosszabb idő után újra bekerült a válogatott keretbe, a Koszovó elleni meccs hajrájában játéklehetőséget is kapott Marco Rossitól, így számára is ismét elérhetőnek tűnik az Eb kerettagság.

Balogh Botond

A Parma fiatal középhátvédje végig a pályán volt a Brescia ellen 2-1-re megnyert találkozón, illetve a nemzeti tizenegyben ismét kezdő volt: a törökök ellen kapott lehetőséget, összesen 66 percet töltött a pályán.

Bolla Bendegúz

A Servette-ben kölcsönben szereplő játékos továbbra is meghatározó tagja a svájci első osztályú alakulatnak. Bolla pályán volt két Európa Konferencia liga meccsen is, ráadásul a magyar válogatott mindkét barátságos találkozóján lehetőséget kapott.

Szoboszlai Dominik

A válogatott csapatkapitánya visszatért sérüléséből és remek márciust tudhat maga mögött: klubjában a Sparta Praha elleni Európa Liga oda- és visszavágón is eredményes volt, de betalált a magyar csapat Törökország és Koszovó elleni meccsén is.

Szuhodovszki Soma

A Debrecen játékosa a klub minden márciusi bajnokiján pályán volt – háromszor kezdőként, egyszer csereként. A Zalaegerszeg elleni 5-1-re megnyert meccsen gólpasszal járult hozzá a DVSC győzelméhez.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-01 13:00 Békéscsaba Utánpótlás Központ

Békéscsaba 1912 Előre SE

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok