HÍREK

48 csapatos németországi tornán vett részt az U10 - A Borussia Dortmund és a PSV Eindhoven ellen is játszottunk

2022-05-12

48 csapatos németországi tornán vett részt az U10 - A Borussia Dortmund és a PSV Eindhoven ellen is játszottunk

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

A pre-akadémiai korosztályos együtteseink szakmai célkitűzéseinknek megfelelően folyamatosan nemzetközi tornákon vesznek részt. 

Ezúttal U10-es csapatunk utazott Németországba, ahol a Rosbacher Cup elnevezésű 48 csapatos tornán lépett pályára.

Fiataljaink első mérkőzésükön rögtön a Borussia Dortmund gárdájával találkoztak, és játszottak 1-1-es döntetlent. A folytatásban magabiztosan nyertek a VfR Frankenthal (10-0) és az SV Münster (5-1) ellen is, így első helyen jutottak a második csoportkörbe.

Itt Boros Dávid együttese a későbbi győztes RB Leipzig csapatától 1-0-ra kapott ki, majd az SG Dornstetten (0-0), az FC Biebrich (0-0), a KFUM Aalborg (1-1) elleni döntetlenek után 1-0-ra legyőzte a PSV Eindhoven csapatát.

A legjobb 16 között a Borussia Dortmund ezúttal 2-0-ra nyerni tudott, a 9-12. helyért rendezett helyosztókon pedig az Eintracht Frankfurt (1-3) és az 1. FC Nürnberg (1-2) diadalmaskodott, de csapatunk így is az előkelő 12. helyen végzett!

Boros Dávid vezetőedző így értékelte a tornát: - Nagyszerű szervezésű tornán volt szerencsénk részt venni, ahol a német topcsapatok mellett olyan óriásokkal is megmérkőzhettünk, mint a holland PSV Eindhoven vagy Dánia többszörös bajnoka, az Aalborg. A srácok kiváló körülmények között léphettek pályára, és a profi versenykiírásnak köszönhetően folyamatosan játékban voltunk, szinte nem volt üres járat. A 15 perces mérkőzéseken olyan iramot diktáltak ellenfeleink, amivel a hazai versenysorozatokban ritkán találkozunk. Nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hiszen a mérkőzések nagy részében tudtuk játszani a saját játékunkat és domináltunk. Véleményünk szerint mentalitásban kell leginkább felzárkóznunk az európai élmezőnyhöz, amihez minél több ilyen szintű mérkőzésre van szükségünk. Ezúton szeretnénk is megköszönni a szervezési osztálynak és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen színvonalas nemzetközi tornán vehettünk részt. Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk öregbíteni a klub hírnevét és megmutatni, milyen az MTK-stílus.

Fotó: rosbacher-cup.com

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok