HÍREK

A Juventus és a PSV Eindhoven ellen is pályára lépett U13-as csapatunk

2022-12-07

A Juventus és a PSV Eindhoven ellen is pályára lépett U13-as csapatunk

Lengyelországi tornán vett részt együttesünk.

Az elmúlt héten, péntektől vasárnapig a lengyelországi Gdansk városában megrendezett Number One Cup elnevezésű 28 csapatos tornán vett részt U13-es együttesünk.

Fiataljaink a B-jelű hetesbe kaptak besorolást, ahol a cseh FK Pardubice elleni döntetlen után az olasz Juventus gárdájával találkoztunk, akik egy góllal jobban bizonyultak. Az ukrán Rukh Lviv elleni egygólos vereséget a holland PSV Eindhoven elleni döntetlen követte, míg a csoportkört a lengyel Jaguar Gdansk és Varsovia Warszawa elleni győzelmek zárták.

Csapatunk negyedik helyen zárt a csoportban, így a folytatásban a 13-16. helyért léphetett pályára. A helyosztókon a lengyel Znicz Pruszków ellen 6-2-re, míg a szintén lengyel AM Cracovia ellen 4-2-re nyertünk, így megszereztük a 13. helyet.

A tornát a portugál a Sporting CP nyerte, míg a dobogóra a velünk egy csoportban szereplő Juventus és PSV Eindhoven fért fel.

A viadalon a portugál, olasz és holland topklub mellett részt vett a Bayer Leverkusen, a Sparta Praha, az SC Braga, a Liverpool FC, a Paris Saint-Germain és a Parma Calcio is.

Horváth Péter vezetőedző értékelése: - A Juventus és a PSV Eindhoven is a csoportunkban volt, az előbbitől jó játékot mutatva, többet birtokolva a labdát sajnos kikaptunk, az utóbbival pedig döntetlent játszottunk, és az összecsapás egyetlen komoly helyzete a nevünkhöz fűződött. A torna első három csapatából kettő a mi csoportunkban volt. A legelső csoportmeccsünkön elhullajtottunk két pontot és az ukrán Rukh Lviv csapatától rossz játékot mutatva kikaptunk. Így eldőlt a két nap után, hogy nem juhtatunk tovább, és végül a 13. helyért az utolsó napon mindkét helyosztó mérkőzésünket fölényesen megnyertük. Összeségében nagyon hasznos tapasztalatszerzés volt, kiváló szervezéssel, talán a csoportmérkőzések lehettek volna hosszabbak 17 percnél. Jutott időnk városnézésre, stadiontúrára és egy kis wellness programra is. A játékot tekintve azt gondolom, hogy van keresnivalónk a nemzetközi élvonalban és az aktuális formán, mentális képességen múlik, hogy eredményben ez hogyan tükröződik. Gratulálok a csapatnak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok