HÍREK

Aranyérmes lett Ausztriában U11-es csapatunk

2023-09-19

Aranyérmes lett Ausztriában U11-es csapatunk

Együttesünk rendkívül izgalmas finálét követően végzett az első helyen.

Előakadémiai csapataink közül a mögöttünk hagyott hétvégén ezúttal U11-es együttesünk vett részt nemzetközi tornán, fiataljaink az ausztriai Groß-Enzersdorf városában megrendezett Donauauencup elnevezésű viadalra kaptak meghívást.

A 16 együttest felvonultató tornán gárdánk a D-csoportba kapott besorolást, ahol az SK Rapid Wien mögött a második helyen jutott tovább, megelőzve a SV Strasshof és a Wiener Sportklub együttesét.

A legjobb 12 csapat négy darab, hármas csoportban folytatta, a G-jelű hármasban csapatunk előbb 0-0-ás döntetlent játszott az FC Flyeralarm Admira Wacker ellen, majd 1-0-ra győzött az SK Slovan Bratislava ellen, így csoportelsőként a legjobb négy közé jutott.

Az elődöntőben büntetőkkel kerekedtünk az SK Sturm Graz fölé, a döntő viszont még ennél is több izgalmat tartogatott. Az SK Rapid Wien elleni fináléban csapatunk az utolsó másodpercekben egyenlített, majd büntetőkkel végül megnyerte a tornát a bécsi alakulat előtt.

A szervezők együttesünk kapusát, Basa Benedeket a torna legjobb hálóőrének választották!

Milkó Dániel vezetőedző értékelése a tornáról: - Az első mérkőzéstől eltekintve szinte mindenkivel sikerült felvennünk a versenyt, és voltak olyan találkozók is, ahol a mi játékunk tudott dominálni, ami a rúgott gólok és a helyzetek számában is megmutatkozott. A szorosabb mérkőzéseken, ahol nagyon nagy iramot diktálnak a csapatok, a továbbiakban még higgadtabban és tudatosabban kell a mi játékunkat játszani, hogy az elképzelésünk és játékstílusunk tudjon dominálni, és kézben tudjuk tartani a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatra, leginkább a döntőben bekapott gól után, hogy nem zuhantak össze a srácok, hanem még inkább küzdöttek a győzelemért. Nem csak játékban, de mentálisan is tudunk szépen fokozatosan előre lépegetni, ezt pedig az ilyen kiélezett tornák, mérkőzések teszik lehetővé. Gratulálok a srácoknak, hiszen egymást követő héten két rangos nemzetközi tornán is jól teljesítettek és első helyen végeztek! Külön gratulálunk Basa Benedeknek, aki kiemelkedő teljesítményével a legjobb kapusnak választottak meg a tornán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok