HÍREK

Aranyérmes lett U11-es együttesünk Ausztriában

2022-09-20

Aranyérmes lett U11-es együttesünk Ausztriában

Neves osztrák csapatokat előzött meg Milkó Dániel együttese.

U11-es csapatunk szombaton a Bécs mellett található Groß-Enzersdorf városában vett részt a Donauauencup elnevezésű tornán, melyen 16 együttes vett részt.

Fiataljaink magabiztosan masíroztak be a döntőbe, ugyanis a finálét megelőző hat mérkőzésen gólt sem kaptak.

Csapatunk a TSV Hartberg (1-0), FC Marchfeld-Donauen (5-0), az FC Wiener Sport Klub (3-0), a First Vienna FC (2-0), az SC Leopoldsdorf (10-0) és a Floridsdorfer AC (3-0) is győzött, a fináléban pedig 2-2 után büntetőkkel sikerült 3-2-re nyerni az SK Sturm Graz ellen.

A grazi együttes mellett résztvevője volt a tornának az Admira Wacker, az SK Rapid Wien és az FK Austria Wien is.

Milkó Dániel vezetőedző értékelése: - A döntőig veretlenül és kapott gól nélkül jutottunk el, ahol nagyon pörgős, jó iramú mérkőzést játszottunk a Sturm Graz ellen. A 20 perces finálé feléig egyértelműen dominálni tudtunk, birtokoltuk a labdát és teljesen be tudtuk szorítani ellenfelünket a saját kapujuk elé. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen két góllal is vezettünk már a 13. percben. A Sturm két hibánkat kihasználva, gyakorlatilag két kaput eltaláló lövéséből gólt tudott szerezni, mely a hátralévő időt kiegyenlítetté tette mind az eredmény, mind a játék képe alapján. A büntetőpárbajban viszont mi voltunk a koncentráltabbak, higgadtabbak és a szerencsésebbek, így megnyertük a tornát, mely óriási öröm volt a csapatnak és az egész tornát végig szurkoló szülőknek is. Összességében elmondható, hogy az egész torna alatt és minden mérkőzésen a mi játékunk dominált. Csapatunk nagyon büszke lehet az elért eredményre, hiszen utánpótlásban és felnőtt szinten is Európában meghatározó egyesületeket kényszerített maga mögé.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok