HÍREK

Az RB Leipzig és a Juventus FC ellen is pályára lépett U13-as együttesünk

2023-06-22

Az RB Leipzig és a Juventus FC ellen is pályára lépett U13-as együttesünk

Rangos nemzetközi tornával zárta a szezont csapatunk.

U11-es és U10-es csapatunkhoz hasonlóan U13-as együttesünk is rangos nemzetközi tornával zárta a 2022/2023-as szezont.

Horváth Péter gárdája az ausztriai Seekirchen városába utazott, ahol további 13 csapat társaságában részt vett a SETG Cup elnevezésű tornán.

Együttesünk a B-jelű hetesbe kapott besorolást, ahol kezdésként 2-2-es döntetlent játszott a német RB Leipzig ellen, majd a Slavia Praha elleni találkozó nem hozott gólt (0-0). A csoportban egyetlen vereségét az FC Augsburg (0-1) ellen szenvedték el fiataljaink a torna első napján.

A második nap a Juventus FC elleni sikerrel (1-0) indult, melyet két döntetlen követett a TSV 1860 München (1-1) és az SK Rapid Wien ellen (0-0).

Csapatunk hét ponttal a csoport ötödik helyén végzett, így a 9-11. helyért léphetett pályára. A helyosztókon az RB Leipzig 2-0-ra nyert, míg a rendező SV Seekirchen 1945 U14 ellen 1-1-es döntetlen született, így a 11. helyen fejeztük be a viadalt.

Horváth Péter vezetőedző értékelése: - Az utolsó közös tornánk volt a srácokkal, egy igazán embert próbáló szezon legutolsó próbatételére utaztunk Ausztriába, Seekirchen am Wallersee városába. A helyi csapaton kívül, csak neves klubok szerepeltek a torna leírásában. Eredményesség szempontjából, nagyon nem úgy sikerült a torna, ahogy azt elképzeltük utólag. De mindenképp a csapat nevére írható, hogy egy ilyen mezőnyben nem oktalanul búslakodtunk a helyezésünket illetően. Az összes mérkőzésünket figyelembe véve, talán a TSV 1860 München csapata volt a legerősebb játékelképzelésben és megvalósításban. A RB Leipzig elleni első döntetlent eldönthettünk volna az utolsó öt percben, a Slavia Praha ellen gólokkal kellett volna nyernünk, az FC Augsburg egyszer lépett át a védekező harmadunkba és végül ők játszották a döntőt is, a Juventus ellen sikeresek voltunk,  a München egy nagyon kiélezett összecsapás volt, a Rapid Wien ellen szintén, de az utóbbi kettő összecsapást eldönthettük volna a mi a javunkra, ha jobban ki tudjuk használni ziccereinket. Ezután eldőlt, hogy a sok döntetlennek köszönhetően nem jutottunk tovább és már csak helyosztó csoportmeccsek maradtak hátra. Kicsit alulmotiváltan hoztuk le az utolsó kettő mérkőzést, mert játék szempontjából döntőt kellett volna játszanunk, de rossz helyzetkihasználásunk miatt végül a 11.helyet sikerült megszereznünk. Az utolsó mérkőzésen a hazai alakulat egy évvel idősebb gárdája ellen mutattunk be döntetlent, miután a RB Leipzig csapata győzni tudott ellenünk. Nehezítette csapatunk feladatát, hogy Piróth Edvin ujjtörést szenvedett, illetve Huszti Gergő komoly térdsérülést – ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk nekik! Majd 100 nemzetközi mérkőzést játszottunk, a hazai edzőmérkőzések és bajnoki mérkőzéseken kívül! Rettentő sok tapasztalat, élmény és munka van ebben az idei szezonban, amihez őszintén gratulálunk a csapatnak. Sok sikert kívánunk a srácoknak, köszönjük szépen ezt a felejthetetlen évet!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok