HÍREK

Barkóczi Benedek bekerült az elit körös Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es válogatott bő keretébe

2022-03-08

Barkóczi Benedek bekerült az elit körös Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es válogatott bő keretébe

2005-ös születésű támadónk márciusban akár Hollandiában is bizonyíthat a nemzeti csapatban.

Válogatott meghívókat postázott a napokban az U17-es nemzeti együttes stábja. A 2005-ös születésűek bő kerete előbb négynapos összetartáson vesz részt Telkiben, majd március végén egy szűkített csapat utazik Hollandiába, az Európa-bajnoki selejtezők elit körére.

A Szélesi Zoltán vezette szakmai stáb pedig meghívót küldött az MTK Budapest fiatal támadójának, Barkóczi Benedeknek is. Támadónk az ősz folyamán még zömmel az U17-es együttest erősítette - 11 meccsen 11 találattal az élen állt a góllövőlistán -, tavasztól azonban már az eggyel idősebb korosztályban versenyző csapat tagja, ahol 3 mérkőzésen már 4 gólnál jár. Nem véletlen, hogy Barkóczival a közelmúltban profi szerződést kötött klubunk.

16 éves támadónk március 14-17. között tehát Telkiben vesz részt összetartáson - ennek záró felvonásaként a bő keret a Vasas második csapatával játszik felkészülési mérkőzést -, majd amennyiben felkerül a szűkített névsorra, március 20-án Hollandiába utazik, ahol 31-ig tartózkodik. A magyar válogatott 24-én a házigazdákkal, három nappal később Görögországgal, újabb három nappal ezután pedig Szlovákiával csap össze a 2022-es U17-es Európa-bajnoki selejtezőinek elit körén.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok