HÍREK

Csehországi emléktornán lett bronzérmes U13-as csapatunk

2022-08-09

Csehországi emléktornán lett bronzérmes U13-as csapatunk

U12-es együttesünk is külföldi csapattal találkozott.

Péntektől vasárnapig a csehországi Modřice városában vett részt a Memorial Josef Šurala tornán U13-as csapatunk.

A viadallal Josef Šural emléke előtt tisztelegtek a szervezők. A Brno, a Liberec, a Sparta Praha és a török Alanyaspor támadója mindössze 28 évesen hunyt el autóbalesetben 2019-ben. A futballista 20 alkalommal szerepelt a cseh válogatottban, a nemzeti együttessel részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon.

Fiataljaink a pénteki első csoportkört veretlenül zárták, az 1 FC. Tatran Prešov ellen 9-0-ra, az MFK Ružomberok ellen 7-0-ra, míg az SK Slavia Praha ellen 4-1-re győztek.

A szombati második csoportkörben FC Trinity Zlín ellen egy gól döntött a javunkra (1-0), a SK Sigma Olomouc gárdáját kettővel vertük (2-0), míg a FC Baník Ostrava 1-0-ra diadalmaskodott a csoport zárómeccsén.

A vasárnapi negyeddöntőben szintén az FC Baník Ostrava következett, akiknek sikerült visszavágni (4-1), így bejutottunk a legjobb négy közé.

Az elődöntőben az SK Slavia Praha jobbnak bizonyult (0-5), a bronzmeccsen viszont 0-0 után büntetőkkel megvertük a GNK Dinamo Zagreb csapatát, így harmadik helyen zártunk.

A tornát az FC Zbrojovka Brno nyerte a Slavia előtt, csapatunkból Lakakisz Parisz különdíjban részesült.

Horváth Péter vezetőedző így értékelte a tornát: - Csapatunk majdnem három hét felkészülés után látogatott ki Csehországba egy tizenhat csapatos nemzetközi tornára. Nagy örömünkre szolgált, hogy kiemelt klubokkal tudtunk megmérkőzni, és a tisztes helytálláson túl igazán szemet gyönyörködtető futballt tudtunk bemutatni. Az első napon az utazással együtt már három csoportmérkőzés várt ránk, de ezek közül is kiemelendő a SK Slavia Praha elleni győzelmünk. A második nap is hozott jó mérkőzéseket, de az utolsó összecsapáson alulmaradtunk az FC Banik Ostrava ellen, ami bosszantó volt. Szerencsére a harmadik nap első mérkőzésén már újra lehetőséget kaptunk a bizonyításra, és itt már eredményben is sikeresek voltunk. A SK Slavia Praha elleni visszavágón viszont pont fordítva történt, nem sikerült az újabb próbatétel. A harmadik helyért játszhattunk Horvátország kiemelt klubjával, a GNK Dinamo Zagreb együttesével. Végig uralva a találkozót, kombinatív megoldásokban gazdag mérkőzést láthattunk, ahol végül büntetőkkel sikerült megszerezni a harmadik helyet. Nagyon büszkék vagyunk a srácokra, mivel első hivatalos nagypályás tornájukon igen szép eredményt értek el. Tóvaj Kristóf kiváló munkát végzett, így egy rendkívül jó korosztállyal dolgozhatunk. Úgy gondolom, a tavalyi versenynaptár a sok nemzetközi mérkőzéssel nagyban hozzájárult a sikerhez. Mesés gólokat, ötletes megoldásokat és stílusos futballt tudtak most mutatni a fiatalok. Fantasztikus élmény volt, őszintén gratulálok minden résztvevőnek.

U12-es együttesünk a külföldre utazott a hétvégén, fiataljaink az FC Spartak Trnava otthonában játszottak felkészülési mérkőzést, melyen 7-0-ra diadalmaskodtak.

Tóvaj Kristóf vezetőedző így értékelte az összecsapást: - Sokáig kiegyenlített játék és nagy küzdelem zajlott a pályán, de a hajrát sokkal jobban bírtuk a hazaiaknál. Olyan gólokat is láthattunk ma, amik miatt öröm futballmeccsre járni!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok