HÍREK

Ezüstérmes lett U12-es csapatunk az Adria Soccer Cupon

2024-05-14

Ezüstérmes lett U12-es csapatunk az Adria Soccer Cupon

Remek eredményt ért el együttesünk Horvátországban.

U11-es gárdánkhoz hasonlóan U12-es csapatunk is részt vett a horvátországi Porecben rendezett Adria Soccer Cupon.

Az U11-el ellentétben nem 18, hanem 16 együttes mérte össze tudását, így a résztvevők négy darab négyes csoportban kezdték a viadalt.

Csapatunk a D-jelű kvartettet az első helyen zárta, miután az osztrák FC Blau-Weiss Linz ellen 4-0-ra, a szerb FK Zebra ellen 3-0-ra, míg a szlovén FC Koper ellen 5-0-ra diadalmaskodott.

A legjobb nyolc csapat az arany ágon folytatta tovább a küzdelmeket két csoportban. Itt együttesünk a horvát NK Istra 1961 ellen 5-1-re diadalmaskodott, az SK Rapid Wien ellen döntetlent játszott (0-0), míg a szintén osztrák SK Sturm Graz ellen 2-0-ra kikapott.

A fiúk a csoport második helyén végezve az elődöntőbe jutottak, ahol a szerb FK Crvena Zvezda ellen 0-0 után büntetőkkel a fináléba kerültek. A döntőben ismét az SK Sturm Graz volt az ellenfél, az osztrákok ezúttal 1-0-ra tudtak nyerni, így csapatunk ezüstérmesként zárt.

Együttesünk kerete a tornán: Szentmihályi, Zacsovics - kapusok, Laczkó-Dávid, Mészáros, Szabó, Kuttor, Magyar, Simon, Mayer, Kalocsai, Bajzát, Kamber, Kassai, Kis - mezőnyjátékosok.

Tóvaj Kristóf vezetőedző így értékelte a kupát: - Kiváló tornán, erős – 16 csapatos – mezőnyben szerepeltünk gyönyörű környezetben, Porecben. Messze volt a csapat a csúcsformájától, és a második játéknapot rúgott gól nélkül hoztuk le, dicséretes, hogy így is az előkelő 2. helyen zártunk. A gyerekek a pályán, a szurkolótábor a lelátón tett meg mindent a szép játékért, sikerességért, ismét remek sportélménnyel gazdagodtunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-27 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

GÖDÖLLŐI SK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok