HÍREK

Hajszállal maradt le a dobogóról U10-es csapatunk Lengyelországban

2023-11-29

Hajszállal maradt le a dobogóról U10-es csapatunk Lengyelországban

Együttesünk a Juventus FC, az SL Benfica és az RSC Anderlecht ellen is pályára lépett.

U11-es csapatunk után U10-es együttesünk is meghívást kapott a lengyelországi Gliwice városában megrendezett MFC Elit Cup elnevezésű, 24 együttest felvonultató nemzetközi tornára.

A szervezők a 24 résztvevőt három darab nyolcas csoportba osztották. Gárdánk az A-csoportba került, ahol az első játéknapon mind a hét mérkőzését megnyerte, így csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé.

Fiataljaink a csoportküzdelmeket lengyel Żuri Olsztyn elleni 5-0-al kezdték, majd a szlovák FC Spartak Trnava ellen 3-1-re, az angol Barnsley FC ellen 1-0-ra, a lengyel SEMP Warszawa ellen szintén 1-0-ra, a cseh Tempo Praha ellen pedig 7-0-ra diadalmaskodtak.

Ezt követte az utolsó előtti fordulóban az előzetesen legjobban várt meccs az olasz Juventus FC ellen, ahol együttesünk 3-1-re nyerni tudott, a csoportkört pedig a lengyel Ursus Warszawa ellen 1-0 zárta.

A második játéknapon következett a negyeddöntő, ahol a portugál SL Benfica ellen 0-0-t követően büntetőkkel továbbment csapatunk, az elődöntőben viszont 1-1 után a belga RSC Anderlecht fiataljainak jött ki jobban a lépés a büntetőknél.

A bronzmérkőzésen a csoportküzdelmek során már megismert Ursus Warszawa következett, a lengyelek visszavágtak és 3-2-re nyertek, így övék lett a bronzérem. A tornát az RSC Anderlecht 3-3 után büntetőkkel nyerte az angol Derby County ellen.

A torna szervezői a viadal All Star-csapatába beválasztották csapatunk kapusát, Kovács Zétényt!

Csapatunk kerete a tornán: Almásy Zente, Grezsák Máté, Kovács Zétény, Magyar Miklós, Nagy Marcell, Polonkai Döme, Polyák Soma, Tóth Zsolt, Ur Lénárd, Viczián Olivér, Vízi Zsombor.

Mlecsenkov Mátyás vezetőedző értékelése: - Egy remek tornán vettünk részt az U10-es korosztállyal Lengyelországban. 24 csapat mérte össze a tudását, köztük kifejezetten nagy nevű, erős csapatok is. Sikerült az első napon minden csoportmeccsünket megnyernünk, de ami ennél is fontosabb, hogy tettük mindezt jó játékkal, dominálva a mérkőzéseket. A csoportmeccsek során sikerült felülmúlnunk többek között a Juventus és a Barnsley csapatát. Másnap a Benfica ellen folytattuk a legjobb 8 között, itt büntetőkkel jutottunk tovább. A következő fordulóban szintén 9 méteresek döntöttek, ebből viszont sajnos nem mi jöttünk ki győztesen. A tornát a 4. helyen zártuk, ami ilyen erős mezőnyben nagyon szép eredmény, sokat dolgoztak érte a srácok. Nagyon jó volt látni, hogy végig hűek maradva a saját játékunkhoz tudtuk lejátszani az összes mérkőzésünket. Kifejezetten hasznos torna volt számunkra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 13:00 BÉKÉSCSABA UTÁNPÓTLÁS KÖZPONT

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE U12

VS

MTK U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok