HÍREK

Három előakadémiai csapatunk Ausztriában lépett pályára

2023-08-24

Három előakadémiai csapatunk Ausztriában lépett pályára

U13-as, U11-es és U10-es együttesünk mérettette meg magát nemzetközi tornán.

A mögöttünk hagyott hétvégén három előakadémiai csapatunk Ausztriába utazott, ahol rangos nemzetközi tornákon vettek részt.

Szombaton Maria Laach városában U13-as csapatunk a 16 együttest felvonultató Jauerling Cup elnevezésű tornán a D-csoportot megnyerte, miután a LAZ Stockerau ellen 1-0-ra, míg a First Vienna FC 1894 ellen 2-0-ra diadalmaskodott, majd 0-0-ra végzett a Red Bull Salzburg ellen.

A negyeddöntőben fiataljaink 3-2-re győztek büntetők után az 1. FC Slovácko ellen, az elődöntőben és a bronzmérkőzés azonban büntetőrúgásokat követően előbb az FK Austria Wien, majd a First Vienna FC 1894 diadalmaskodott, így együttesünk a 4. helyen végzett.

Ugyanezen a napon U10-es gárdánk a 32 csapatos Géza Gallos Gedenkturnier nevű emléktornán Neufeld an der Leitha városában a B-jelű nyolcast hat győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta osztrák ellenfelei ellen, így csoportelsőként került az egyenes kieséses szakaszba.

A nyolcaddöntőben a First Vienna FC 1894 ellen 2-0-ra győzött együttesünk, a negyeddöntőben viszont a későbbi ezüstérmes FC Flyeralarm Admira Wacker 3-1-re nyerni tudott, így fiataljaink számára befejeződött a torna.

Vasárnap az U11 lépett pályára a Jauerling Cup-on, a 20 csapatos viadal B-csoportjában együttesünk kapott gól nélkül, három győzelemmel és egy döntetlennel, 17-0-ás gólaránnyal csoportelső lett.

A negyeddöntőben az FC Liefering jobbnak bizonyult, így csapatunk az 5-8. helyekért folytathatta tovább. Itt előbb a TSV Hartberg ellen győzött (2-0), majd az SK Sturm Graz ellen büntetőkkel kikapott az együttes, így a 6. helyen zárt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-01 13:00 Békéscsaba Utánpótlás Központ

Békéscsaba 1912 Előre SE

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok