HÍREK

Horvátországi nemzetközi tornán járt U11-es csapatunk

2023-09-03

Horvátországi nemzetközi tornán járt U11-es csapatunk

Horvát, bosnyák és szerb együttesek ellen léptek pályára fiataljaink.

U11-es csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is meghívást kapott a horvátországi Knezevi Vinogradi (Hercegszőlős) városában megrendezett International Borac Cup-ra.

Együttesünk a 32 gárdát felvonultató viadalon a H-csoportba kapott besorolást, ahol a horvát ŠNK Baranja Belje és NK BSK Bijelo Brdo, valamint a szerb sztárcsapat, az FK Crvena Zvezda ellen is győzött, így a kvartett első helyén zárt.

A nyolcaddöntőben fiataljaink a horvát HNK Cibalia Vinkovci ellen diadalmaskodtak, a negyeddöntőben azonban a későbbi győztes  horvát NK Lokomotiva Zagreb állította meg csapatunkat.

Együttesünk a versenykiírás értelmében az 5-8. helyekért pályára léphetett, ahol előbba szerb FK TSC Bačka Topolya ellen győzött, majd a bosnyák FK Sarajevo ellen büntetőkkel kikapott, így a 6. helyen zárt.

A tornát az NK Lokomotiva Zagreb nyerte, a dobogóra még az FK Crvena Zvezda és a GNK Dinamo Zagreb állhatott fel.

Milkó Dániel vezetőedző értékelése: - Egy olyan tornán vettünk részt, ahol szerencsénk volt játszani top utánpótlás nevelő egyesületek ellen is, akik komoly színvonalat képviselnek (Zvezda, Sarajevo, Lokomotiva Zagreb). Rendes játékidőben csak a Lokomotiva Zagreb tudott megverni minket, az 5-6. helyért folyó küzdelemben pedig büntetőkkel kaptunk ki a Sarajevo ellen. A sérültek és hiányzó játékosok ellenére is tudtunk dominálni erős csapatok ellen, valamint voltak nagyon jó periódusaink is. Viszont megtapasztaltuk azt is egy Lokomotiva vagy egy Zvezda ellen, hogy még mely területeken kell fejlődnünk annak érdekében, hogy méginkább fel tudjuk venni a versenyt a nemzetközi elittel. Véleményem szerint jó úton haladunk, és ehhez hasonló tornákra van szükségünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok