HÍREK

Megnyerte a Főnix Kupát U9-es csapatunk

2023-12-06

Megnyerte a Főnix Kupát U9-es csapatunk

Együttesünk mind a nyolc mérkőzésén diadalmaskodott Székesfehérváron.

Egy héttel a szlovákiai nemzetközi torna megnyerése után a székesfehérvári Főnix Kupára kapott meghívást U9-es csapatunk.

A 14 együttest felvonultató viadalon a csoportkörben fiataljaink hat magabiztos sikert arattak, sorrendben a Gödöllői SK (7-1), a Siófoki Bányász SE (9-0), a Főnix-Gold FC (5-0), az Ikarus BSE (5-2), az Illés Akadémia-Haladás (10-0) és az SC Sopron (6-0) ellen, így bejutottak a legjobb négy közé.

Az elődöntőben a PMFC várt csapatunkra, akiket 2-0-ra sikerült megverni. A fináléban az FTC következett, Szilágyi Balázs gárdája a zöld-fehérek elleni döntőt 6-2-vel húzta be, így megszerezte az aranyérmet.

A szervezők a torna All Star-csapatába beválasztották három játékosunkat, Gajda Dénest, Nagy Mátét és Vitányi Dávidot.

Aranyérmes csapatunk névsora: Erdélyi Erik, Fövenyi Pál, Gajda Dénes, Kostov Telmen, Lengyel Nándor, Ma Yibo, Nagy Máté, Varga Vince, Vitányi Dávid.

Szilágyi Balázs vezetőedző értékelése: - Nagyon elégedett vagyok a csapattal, ismét bizonyítottuk, hogy jó úton haladunk, hiszen kivétel nélkül minden egyes mérkőzésen dominálni tudunk, sőt tetszetős, kreatív játékkal tudott előrukkolni a csapat. Igazából nem szeretném külön lebontani a mérkőzések értékelését, hiszen mind a 8 mérkőzésünkön a mi akaratunk érvényesült.  A csoportmérkőzések során 5 perces rövidzárlatunk volt az Ikarus elleni, amikor az együttes a továbbjutás tudatában megnyugodott és két elkerülhető gólt kaptunk. Ez egy nagyszerű ébresztő volt és a csapat visszatért a megfelelő útra, és a végén magabiztosan hozta le a mérkőzést. Az elődöntőben a Pécs elleni összecsapás sikerült szorosabbra, itt a befejezéseknél kicsit elpártolt tőlünk a szerencse. Összességében nagyszerűen járattuk a labdát, mindig volt megjátszható játékos, előre sokat tudtunk építkezni, sok helyzetet tudtunk kidolgozni. A döntőben az FTC-vel találkoztunk, a két csapat nagyon jól ismeri egymást, hiszen a bajnokságban már többször megmérkőztünk egymással, tudtuk mire számíthatunk tőlük, ezt sikerült is meglovagolnunk hiszen a labdakihozatalaikat nagyszerűen reagáltuk le, nehéz volt fogást találni rajtunk, emellett a párharcainkat nagy százalékban megnyertük ellenük. Labdabirtoklóként a mérkőzés első részében meglepően könnyen tudtunk építkezni, nagyobb nyomásra számítottunk, ez eredményezte, hogy sorra tudtunk helyzeteket kialakítani és gólokat szerezni. Az utolsó néhány  percben bonyolultabb volt labdát kihozni és a mi térfelünkön zajlott a játék, de így is maradt tartása a csapatnak és magabiztosan nyerte a döntőt. Hasznosnak találtam a tornát, hiszen mindenki tudott játéklehetőséget kapni és megfelelő perceket játszani, valamint a gyerekek élvezték a viadalt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok