HÍREK

Milkó Dávid: “Az út elején vagyunk, rengeteg munka vár még ránk”

2023-01-08

Milkó Dávid: “Az út elején vagyunk, rengeteg munka vár még ránk”

U14-es csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk az őszről és a tavaszi célokról.

Mennyire vagy elégedett az őszi teljesítménnyel?

- Az őszi szezonban a kezdésen és a záráson kívül egy stabil, jól játszó csapat benyomását tudtuk kelteni, sokat alakult a játék év közben, emelkedő színvonal volt tapasztalható. Elsősorban nekünk ez volt a fontos, mellé pedig társultak a jó eredmények, ami ugyan másodlagos, de ha mindkettő megvan, akkor az jó érzéssel tölt el minket, illetve a játékosokat is. Jó visszaigazolás, hogy amit szeretnénk, az működik, és folyamatos önbizalom töltetet jelent számukra. Sajnos az ősz végét elrontottuk, de biztos vagyok benne, hogy tavasszal újult erővel javítani tudunk.

Melyik mérkőzések sikerültek a legjobban?

- Két találkozót emelnék ki, a Puskás Akadémia, illetve DVSC elleni idegenbeli mérkőzéseket, ahol mind a játék, mind a hozzáállás példaértékű volt. Sikerült két olyan csapat ellen dominálni és rájuk erőltetni a saját stílusunk, akik esélyesek a bajnokság megnyerésére, mindezt ráadásul idegenben.

Melyek azok a területek, ahol mindenképp javulni kell az őszhöz képest?

- Mindig minden területen javulni kell, azonban kettőre biztosan nagyobb fókuszt fogunk fektetni tavasszal, ez pedig a védekezésünk és a mentalitásunk lesz. Sok gólt kaptunk, sokszor az egyéni és csapat védekezés is elcsúszott az ősz folyamán, melyekből az ellenfél tudott veszélyeztetni. Mentális téren is szeretnénk több időt foglalkozni a játékosokkal, akár egyénileg, akár csapat szinten, legyen szó edzésről, mérkőzésről vagy akár a közösen eltöltött időről, minden körülmények között tudatos és fókuszált játékosokat szeretnénk a csapatban látni.

Mi a fő cél a tavaszra nézve, hogy készültök a bajnokság folytatására?

- A tavasszal szeretnénk folytatni azt az utat, amire már ugyan ráléptünk, de még nagyon az elején vagyunk, és rengeteg munka vár ránk. A játékosoknak és a stábnak is volt egy viszonylag hosszabb pihenő, amiről biztos vagyok benne, hogy motiváltan érkezünk vissza. A kollégákkal tartottuk a szünet alatt is a kapcsolatot, ötleteltünk, hogy a játék mely területein kellene a legtöbbet javítani, illetve formálni, újítani. A fő cél az, hogy ezeket, illetve a játékosok egyéni célkitűzéseit közösen valósítsuk meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok