HÍREK

Milkó Dávid: “Szeretnénk, hogy minden ellenfél ellen a mi játékunk domináljon”

2022-09-01

Milkó Dávid: “Szeretnénk, hogy minden ellenfél ellen a mi játékunk domináljon”

A szombati szezonnyitó előtt U14-es csapatunk vezetőedzőjével, Milkó Dáviddal beszélgettünk.

U14-es csapatunk a nyári felkészülés során az SK Slovan Bratislava, az 1. FC Slovácko, a CF Reus Deportiu, a Gimnástic de Tarragona és a Levante UD ellen játszott felkészülési mérkőzést, hétvégén pedig jön az első bajnoki mérkőzés.

Szombaton 13 órakor a Lantos Mihály Sportközpontban a DVSC lesz az ellenfél (a csapat őszi programja IDE kattintva tekinthető meg). A szezonnyitó előtt Milkó Dávid vezetőedzővel beszélgettünk.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét Te irányítod az U14-es korosztályt. Mennyiben változott a keret összetétele, hogy sikerült az újak beilleszkedése?

- A tavalyi kerethez csatlakozott öt új igazolás, akik kivétel nélkül erősítésnek számítanak. Őket szeretnénk minél hamarabb a csapatba integrálni, mely úgy gondolom, 80-90 százalékban sikerült is, mivel nagyon befogadó és segítőkész mindenki az együttesen belül. Természetesen voltak távozók is, akiktől nehéz szívvel búcsúznunk kellett, nekik sok sikert kívánok a továbbiakban!

A felkészülés során lehetőségetek volt Spanyolországban edzőtáborozni. Milyen munkát végeztetek Salouban, és milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek a spanyol csapatok elleni edzőmérkőzéseken?

- Nagyszerű és rendkívül hasznos volt az edzőtábor, ahol kicsit jobban megismerhettük a játékosokat és szorosabbra fűzhettük velük a kapcsolatunkat. Számomra nagyon fontos, hogy egytől egyig ismerjem a futballistáimat, kialakuljon köztünk egy kölcsönös bizalom, hogy bármikor, bármivel kapcsolatban nyugodtan forduljanak hozzám, illetve a stábhoz. Az edzőtábor szakmai részét tekintve elmondható, sikerült kialakítani a stílusunkat, és lassan a játékunk is közelít ahhoz, melyet látni szeretnénk a pályán. Természetesen vannak még javítandó területek, de jó úton járunk. A három előkészületi találkozó felén viszontláttuk azt, amit a tréningeken gyakoroltunk. Pozitívum, hogy meccsről meccsre nyújtottunk jobb teljesítményt, ez a Levante ellen csúcsosodott ki, ahol öröm volt nézni a játékosokat, egytől egyig mindenki kiváló teljesítményt nyújtott.

Milyen céllal vágtok neki az új szezonnak? Mivel lennél elégedett a bajnokság végén?

- A cél számomra az, hogy az általam elképzelt játékot minden alkalommal produkálni tudjuk, és minden ellenfél ellen a mi játékunk domináljon. A tabellán elfoglalt helyezés másodlagos, mutatós, tudatos, szórakoztató játék a fő cél a játékosok folyamatos fejlődése mellett. A mutatott játék mellett rendkívül fontos, hogy a srácok értsék meg és sajátítsák el az MTK-filozófiát.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok